Rekommendationer

Hur gor man avdrag for tjansteresor?

Hur gör man avdrag för tjänsteresor?

Vid tjänsteresor som pågår längre än tre månader får avdrag göras med 30 % av ett heldagstraktamente per dag respektive 30 % av ett utlandstraktamente. Avdrag får också göras med ett halvt traktamente per övernattning, om arbetsgivaren inte betalat logikostnader eller nattraktamente under tjänsteresan.

Hur deklarerar man dubbel bosättning?

Du får göra avdrag för utgifter för din boendekostnad under längst två år. Gifta och sambor får göra avdrag sammanlagt fem år om den dubbla bosättningen beror på makans, makens eller sambons förvärvsverksamhet. Om det finns synnerliga skäl kan du få avdrag längre tid.

Hur deklarerar man tillfälligt arbete?

Du får bara göra avdrag för den första månaden av vistelsen på arbetsorten. (Tidsbegränsningen gäller inte kostnaderna för ditt boende). Schablonavdraget per dag under den första månaden är 120 kronor inkomståren 2021 och 2022. Du får också avdrag för vad du har betalat för den tillfälliga bostaden på arbetsorten.

Är tjänsteresor avdragsgill?

En anställd har rätt till avdrag för resekostnader och ökade levnadskostnader vid tjänsteresor, d.v.s. resor som arbetsgivaren har beordrat den anställda att göra för att arbeta för arbetsgivarens räkning på annan plats än den ordinarie arbetsplatsen.

Hur räknar man tjänsteresor?

Är du anställd på ett företag och kör din egen bil i olika sammanhang under tjänst så har du rätt att få en utbetalning på 18.5kr/ körd mil från din arbetsgivare. Denna summa är ett så kallat schablonbelopp beräknat enligt Skatteverket. De 18.5kr som gäller är skattefria för företaget.

Kan man göra avdrag för dubbelt boende?

Skatteverket anser att en person har flyttat till en ny bostadsort när han eller hon har skaffat en bostad på den nya arbetsorten och övernattar i denna. En person som reser hem till den gamla bostadsorten en eller flera gånger under arbetsveckan har därför rätt till avdrag för dubbel bosättning.

Share this post