Ny

Hur ska ett PM skrivas?

Hur ska ett PM skrivas?

Ett PM brukar ha följande upplägg:

  1. Inledning som presenterar ämnet.
  2. Frågeställning i slutet av inledningen.
  3. Presentation av fakta från källa ett, i form av ett referat och ev.
  4. Presentation av fakta från källa två, i form av ett referat och ev.
  5. (Om du har fler källor presenterar du dessa också, på samma sätt som tidigare)

Hur ett PM ska se ut?

PM – Promemoria “för minnet” Ett PM är en utredande text i vetenskaplig stil som är mindre omfattande än en uppsats eller en rapport. I texten skall du redogöra och utreda ett ämne på ett sakligt och objektivt sätt.

Vad får man inte skriva i ett PM?

I PM:ets avslutning ska man dra en slutsats av utredningen. Därmed har frågeställningen fått en lösning. I ett kort PM (700 ord räknas som kort) måste texten inte ha rubriker för de olika delarna.

Hur många sidor ska ett PM vara?

2.2 Längre PM och uppsatser Omfattningen för ett normalt PM bör vara ca 10 sidor om annat ej är specificerat, exklusive titelsida, innehållsförteckning, sammanfattning, källförteckning och bilagor.

Vad betyder PM vid intresse?

Gå till den sida som du vill skicka ett meddelande till. Tryck på Skicka ett meddelande nedanför sidans omslagsbild. Skriv meddelandet och tryck på Skicka.

Hur ska ett PM vara upplagt?

Att skriva PM

  1. Syfte– en eller ett par rader som talar om varför du gör det här arbetet som du skriver ett PM om (det vill säga ta reda på något om vilka litterära priser som finns och välja en bok).
  2. Metod– en kort beskrivning av hur har du utfört arbetet.
  3. Resultat– här skriver du vad du har kommit fram till.

Har man rubriker i ett PM?

Välj en rubrik som väcker läsarens intresse och informerar om innehållet i din text. Din inledning ska leda läsaren in i ditt ämne och på ett väl underbyggt sätt presentera din frågeställning. I den utredande delen presenterar och sammanfattar du dina källor genom referat och citat.

Hur många ord i ett PM?

PM:n är begränsad till maximalt 2 200 ord inklusive klientmissiv (max 500 ord), försättsblad och fotnoter. Texten ska utformas med 1,5 radavstånd och 12 punkter, Times New Roman som typsnitt. PM:n ska innehålla käll- förteckning.

Vilken form av PM ska ni skriva?

Ett PM kan dock vara så kort som en halv sida eller till och med mindre. Det är ett sådant litet PM som ni ska skriva just nu, men formen för texten är ungefär samma oberoende av hur lång den är. Formen som PM:et ska följa är säkert bekant från andra typer av uppsatser, rapporter och inlämningsarbeten osv som ni har gjort i skolan.

Vad är PM förkortning?

PM är en förkortning för ordet Promemoria, som är latin och betyder “för minnet”. Numera används PM som ett uttryck för en ordnad text om ett avgränsat ämne. PM är vanligt förekommande såväl i arbetslivet som på universitetet/högskolan och finns i lite olika former.

Hur skrivs PM på ett gymnasiearbete?

Generellt sett skrivs PM inte på riktigt samma sätt som ett gymnasiearbete. Ett PM brukar ha följande upplägg: Inledning som presenterar ämnet. Frågeställning i slutet av inledningen. Presentation av fakta från källa ett, i form av ett referat och ev. citat.

Share this post