Allmänning

Vart ar det bast att foda?

Vart är det bäst att föda?

Den bästa platsen att föda sitt barn på är där en känner sig som mest trygg eftersom att kroppen där slappnar av bäst. Alla som föder är unika och upplever trygghet på olika sätt.

Vilket BB är bäst i Sverige?

Resultatet från den nationella patientenkäten avseende förlossning/BB, som presenterades för en tid sedan, visar att Ystads BB på Lasarettet i Ystad intar förstaplatsen i Sverige.

Hur många barn föds på NÄL varje år?

I snitt föds det ungefär 10 barn per dag. – Siffrorna fortsätter att öka. Det är femte året i rad som vi slår rekord, säger Lilian Olsson Fors, avdelningschef på förlossningen. Totalt ägde 3 652 förlossningar rum på NÄL under 2016 – 143 stycken fler än 2015.

Kan man välja var man vill föda?

Om du är gravid och blir hänvisad till en förlossningsort utanför länet har du rätt till ersättning för rese- och boendekostnader. Även om du själv väljer att föda på annan ort kan du ha rätt till ersättning.

Var är det bäst att föda i Stockholm?

De sex förlossningsklinikerna finns på Södersjukhuset, Karolinska Universitetsjukhuset Huddinge, Karolinska Universitetsjukhuset Solna, Södertälje sjukhus, BB Stockholm och Danderyds sjukhus. Alla samarbetar för att ge dig en trygg och bra förlossningsupplevelse. När din förlossning startar – ring alltid!

Varför lägger man ner BB Sophia?

Ekonomiska problem har fått Praktikertjänst att dra i nödbromsen. Avtalet med Stockholms läns landsting sägs upp. – Under de här första två åren har vi förlorat 180 miljoner kronor.

Hur många barn föds i Skövde?

Graviditet, förlossning och det nyfödda barnet På BB Skövde vid Skaraborgs Sjukhus föds cirka 2 700 barn varje år. Det innebär att ungefär åtta barn per dygn ser dagens ljus hos oss.

Hur många anställda på NÄL?

NÄL är en del av NU-sjukvården. På sjukhuset arbetar cirka 2900 personer. Verksamheter finns för: akutsjukvård.

Share this post