Ny

Far man ta med hund till stranden?

Får man ta med hund till stranden?

Hundar är sällan tillåtna på allmänna badplatser och stränder där folk badar, men ofta finns det ett område i mer eller mindre direkt anslutning dit du kan ta din hund. Kolla vilka platser som är hundvänliga där du bor, det brukar finnas en lista på kommunens hemsida.

Får man bada hundar på allmän badplats?

Men i Sverige finns inget sådant förbud – i stället är det upp till kommunerna själva att avgöra var det är tillåtet för hundar att bada. – Generellt sett är det förbjudet med hundbad på allmänna badplatser.

Vilka stränder får man ha hund?

Letar du efter den bästa platsen i Stockholm att simma med din hund?

  • Gålö Hundstrand. På Gålö finns det en underbar sandstrand där det är tillåtet att ha med sig sin hund och bada tillsammans.
  • Steningebadet.
  • Angsjö Hundbad & Friluftsgård.
  • Sätra hundstrand.
  • Rösjö hundstrand.
  • Rönningesjön.
  • Långholmen.
  • Lida Friluftsgård.

Får man ha hundar på Tylösand?

Stranden är en av Halmstads naturstränder vilket innebär att hundar är välkomna året om. Blir ni hungriga rekommenderar vi ett besök på Söderpiren.

Får hundar bada i Delsjön?

Askimsbadet är inte det enda badet där hundar är förbjudna. Totalt råder hundförbud på sju kommunala badplatser runt om Göteborg. Men – Det finns andra platser som välkomnar de fyrbenta vännerna. Populära bad som Delsjöbadet, Smithska udden och Stora Amundön har inga restriktioner mot hundbesök.

Hur badar man en hund?

Känn efter så att vattnet är ljummet och blöt pälsen ordentligt. Var försiktig med mun, ögon och öron när du blöter och schamponerar huvudet. Skölj ur schampot noga, annars kan resterna irritera huden. Använd gärna balsam efteråt om din hund har torr hud eller päls.

Får hundar bada i Vombsjön?

Lite liten plats på land och istigning bara. Man får bada med hund här.

Var får hundar bada Halmstad?

Runtomkring Tönnersjö, sydöst om Halmstad, ligger flera trevliga sjöar där hunden kan bada. Vid Stora Skärsjön och Tostarpasjön får hunden bada överallt utom på de officiella badplatserna.

Var får man bada med hund?

Du får bada din hund i alla sjöar och vattendrag samt i havet, men inte på offentliga badplatser eller platser som ingår i fågelskyddsområden.

Share this post