Frågor

Hur gick Buddhas fodelse till?

Hur gick Buddhas födelse till?

Trädgården i Lumbini, Nepal, där Siddhartha föddes. Kapilavastu, en stad som ligger nära Lumbini, där Siddhartha växte upp. Bodhiträdet vid Bodh Gaya i norra Indien, där Siddhartha nådde buddhaskap. Hjortparken i Sarnath, där Buddha höll sin första predikan.

Vilken är beskrivningen av död och begravning enligt buddhismen?

Vid dödsfallet Döden ska inträffa i ett enskilt rum och där ska det finnas ett bord med en vit duk, en avbildning utav Buddha, samt blommor, ljus och rökelser. Bordet får ej användas för ändamål som inte är kopplade till buddhismen. En munk eller en nunna ska utföra en ritual samt läsa ur en buddhistisk skrift.

Vad händer när en person dör inom buddhismen?

Efter att döden inträtt kan en buddhistisk andakt förrättas av någon andlig företrädare eller närstående till den avlidna. Kroppen har varit sinnets hem under livet och det är viktigt att den behandlas med respekt. Enligt vissa buddhistiska traditioner bör kroppen inte vidröras omedelbart efter döden.

Varför avstå från att vara buddhist?

Avstå från att ta emot guld, silver eller annat av värde (Gäller enbart inom Theravada grenen) Annars finns det inga absoluta livsregler för att leva som buddhist, förutom de fem som nämns ovan.

Hur är det att leva som Buddhist?

hur är det att leva som buddhist? 1 Man får inte döda något levande 2 Man får ej ta det som inte är givet (Stjäl inte) 3 Missbruka ej sexualiteten 4 Avstå från alkohol eller icke receptbelagda droger 5 Avstå från falskt tal (Ljug ej)

Varför är buddhismen en religion utan någon gud?

Buddhismen tillhör en av världsreligionerna men är i grunden en religion utan någon gud. I centrum för kulten står istället Buddha, den upplyste, som är en läromästare och förebild som visar hur buddhisten ska leva. En filosofi och religion Bön, offer och tro på gudar är meningslöst enligt Buddha.

Vad står i centrum för buddhismen?

I centrum för kulten står istället Buddha, den upplyste, som är en läromästare och förebild som visar hur buddhisten ska leva. En filosofi och religion Bön, offer och tro på gudar är meningslöst enligt Buddha. Det är människan själv som har makten över sina handlingar och sitt liv.

Vilka är buddhismens historiska grunder?

Den buddhistiska läran återfinns i Buddhas egna predikningar. I sin Benarespredikan berättar Buddha att han prövat olika sätt att leva. Både begärets väg i utsvävningar och njutning och askesens och självplågeriets väg fann han oädla och ovärdiga – de ledde honom fel. Han sökte då istället medelvägen.

Share this post