Ny

Hur ofta ska man ga pa zonterapi?

Hur ofta ska man gå på zonterapi?

För att få den bästa läkningsprocessen bör man gå en gång i veckan till att börja med, när man sedan gått på några behandlingar och börjar känna sig stabilare kan man tona ut och gå varannan vecka. Oftast känner man dock effekt redan efter en eller två behandlingar.

Kan man göra zonterapi på sig själv?

Zonterapin är ett verktyg till att återetablera balansen i kroppen, man ”städar” bindväven, ökar peristaltiken i all muskulatur, ökar cirkulationen av både blod och energi. Det är så fantastiskt att man kan behandla sig själv!

Hur lång tid tar zonterapi?

Hur lång tid mellan behandlingarna beror på hur snabbt kroppens utsöndringsorgan kan avlägsna de upplagrade giftämnena som frigöres under behandlingen. Zonterapi enligt Wikipedia, är en icke vetenskapligt understödd behandlingsform inom alternativmedicin.

Hur går zonterapi till?

Själva behandlingen med zonterapi utförs, enkelt förklarat, genom tryck på särskilda punkter och zoner på fötterna. Först mjuk uppvärmning och sedan kraftfullare tryck. 3. Behandlingen avslutas med fotmassage och lätta tryck på fotens avslappningspunkter.

Hur mår man efter zonterapi?

– Reaktion som svettning, tung trötthet o.s.v. kan uppstå under behandlingen, och även efteråt, så det är viktigt att dricka mycket och vila efter zonterapi, -om det är det som behövs. Alla reagerar olika, men detta är det vanligaste enligt min uppfattning, säger Christina. Christina menar att zonterapi passar alla.

Vad är zonterapi bra för?

Zonterapi stimulerar kroppens självläkning Metoden används både för att lokalisera och åtgärda problem. Zonterapi används vid många olika typer av besvär, till exempel huvudvärk, led- och muskelvärk, och problem med inre organ som urinvägar, mage och tarm.

Kan zonterapi hjälpa?

Du får kunskaper i att tyda obalanser i kroppen, och kan sedan behandla allt från huvudvärk och magbesvär till smärtproblematik i muskler och leder. Eftersom zonterapi triggar kroppens egen läkningsförmåga, fungerar den lika bra på kroniska som akuta besvär.

Hur kan man massera sig själv?

Massage är ett sätt att förebygga ohälsa och sjukdomar. Massage ges vanligtvis av en person till en annan, men man kan även behandla sig själv. Självmassage är en enkel och effektiv metod som de flesta kan använda sig av.

Kan man gå på zonterapi när man är gravid?

Jag tror att många zonterapeuter inte vet om hur kraftfullt deras verktyg egentligen är, liksom jag blev överraskad första gången jag förstod att det hjälpt till att sätta i gång en graviditet! Man hittar hela tiden nya användningsområden.

Vad kostar zonterapi?

En behandling kostar 800 kr. För företag tillkommer 25% moms. Betalning sker via Swish eller faktura. Jag är även ansluten till Epassi, för dig som har det som friskvårdsbidrag.

Vad är en kinesiolog?

Kinesiologi är ett grekiskt sammansatt ord av kinesis = rörelse och logos= lära, som tillsammans bildar rörelselära. Det är läran om hur kroppen ska röra sig och fungera hos en fullt frisk individ.

Share this post