Trendig

Vad kostar det att skjuta en elefant?

Vad kostar det att skjuta en elefant?

– Jaktmöjligheterna finns under regnperioden april till oktober, förklarar Tinashe Farawo, talesman för landets viltvårdsmyndighet, för den sydafrikanska nyhetssajten News24. Det kostar upp till 10 000 dollar, cirka 84 000 svenska kronor, att fälla en elefant, uppger Tinashe Farawo.

Hur mycket kostar elefant?

Det genomsnittliga kilopriset för afrikanskt elfenben på den asiatiska marknaden är så högt som 2000 dollar (cirka 15 000 kronor).

Får man skjuta elefanter?

2014 infördes ett förbud mot elefantjakt. I maj 2019 blev jakt på vilt åter tillåtet, bland annat på grund av den skada elefanter orsakar jordbrukarna, vilket både kritiserats och hyllats.

Hur många elefanter fanns det 1980?

Den afrikanska savannelefanten finns i östra och södra Afrika, med störst populationer i Botswana, Tanzania, Zimbabwe, Kenya, Zambia och Sydafrika; Under 1980-talet tjuvjagades varje år 100 000 elefanter jämfört med cirka 20 000 elefanter idag. Elefantbestånden varierar mellan länderna.

Vad kostar det att skjuta ett lejon?

Jakten sker med gevär, pistoler eller till och med armborst, kostar mellan 50 000 och 250 000 kronor och är laglig. Det är till och med lagligt att föra in skjutna lejon som jakttroféer i Sverige.

Hur minskar man tjuvjakt?

För de kommer från hotade arter och är förbjudna att ta med sig hem.

  • Köp aldrig prydnadssaker som är tillverkade av djurdelar, till exempel elfenben, koraller eller sköldpaddsskal.
  • Berätta för vuxna om tjuvjakten och de förbjudna souvenirerna.

Hur smarta är elefanter?

Lika smart som du En elefant blir könsmogen (kommer in puberteten) när de är 12-14 år, precis som vi människor. Sen lever de länge, 40-60 år är vanligt. De är dessutom ett av världens intelligentaste djur. Elefantens hjärna är lika avancerad som människans.

Share this post