Frågor

Nar delades Indien?

När delades Indien?

Bråket startade när den brittiska kolonin Indien delades 1947 i ett muslimskt Pakistan och ett sekulärt, hindudominerat Indien. Vid delningen såg Indiens karta ut som ett lapptäcke.

Hur kom det engelska språket till Indien?

Under 1600-talet kommer det Brittiska Ostindiska Kompaniet till Indien. Från början är avsikten att handla, men snart handlar det om regelrätt erövring. Indien blir juvelen i det brittiska imperiets krona.

Det finns religiösa, ekonomiska och ideologiska dimensioner. Historiskt har konflikten sin grund i det brittiska styret över den sydasiatiska regionen och de enorma sociala konvulsioner som uppstod i samband med att Indien splittrades 1947.

Vad hände 1947 i Indien?

Indien hade blivit en självstyrande dominion inom det Brittiska samväldet 15 augusti 1947. Detta följde av en delning av det brittiska Indien till de två staterna Indien och Pakistan. I och med självständigheten som republik infördes även en ny konstitution.

Vilka kan orsakerna vara till fiendskapen mellan Pakistan och Indien?

Indien och Pakistan har utkämpat tre krig sedan de blev självständiga från Storbritannien 1947. Den långvariga fiendskapen har blivit en viktig del av nationalidentiteten i båda länderna. Två av krigen har gällt herraväldet över Kashmir. Utöver det utkämpade länderna en kort konflikt i regionen 1999.

Vem ledde Indien 1947 64?

Indien under Nehru 1947-64 Indiens förste premiärminister efter 1947 blev Nehru, som Gandhi hade utsett till sin efterträdare. Nehru förklarade att han ville modernisera Indien och framför allt reformera kastväsendet.

Hur blev Indien en koloni?

Från 1500-talet och framåt upprättades således en rad europeiska kolonier i Indien. Det var britter, fransmän, danskar och holländare som alla öppnade ett stort antal handelsstationer i kustregionerna. Britternas erövring av Indien var en långsam process som inleddes med Brittiska Ostindiska kompaniets handelsutbyte.

Hur kom Indien till?

Med hjälp av hästdragna stridsvagnar spred sig indoeuropéerna över Indien från nordväst. Från omkring 800-talet f Kr dominerade de norra och centrala Indien, och de hade även inflytande i söder… Namnet ”Indien” kommer från floden Indus, som idag till största delen rinner genom Pakistan.

Share this post