Trendig

Vilket pass ar starkast i varlden?

Vilket pass är starkast i världen?

I topp hittas Singapore och Japan vars pass får 192 poäng. I botten på listan finns Syrien med 29 poäng, Irak med 28 poäng och längst ner Afghanistan med 26 poäng. Företaget har sammanställt ett pass-index årligen sedan 2006.

Hur starkt är Sveriges pass?

Sverige har länge haft ett starkt pass vilket ger svenskar visumfria resor till de flesta länder i världen. Världens mäktigaste pass 2021 finns i listan nedan. Sverige kommer på plats nummer 2. Listan rankar pass efter hur många länder du kan besöka visumfritt med passet.

Vilket land har det bästa passet?

Årets lista toppas av Japan och Singapore på en delad förstaplats. Innehavare av pass från dessa länder kan – i teorin – resa till 192 länder utan visum.

Är svenskt pass bra?

Svenska pass är bland de bästa i världen – sett till hur många länder du kan besöka utan att behöva ansöka om visum, enligt Henley and Partners världsrankning. Men det finns också mörkare sidor av det svenska passets stora rörlighet.

Vilken pass är bäst i världen 2021?

The Henley Passport Index, som de senaste 16 åren har mätt hur resevänliga världens pass är, har precis släppt sin senaste rapport. Vill du kunna resa så gott som helt obehindrat ska du 2021 ha ett japanskt pass. Då kan du visumfritt besöka 191 av 199 undersökta destinationer.

Vilket pass är sämst i världen?

Sjätteplatsen på ”Henley Passport Index” topplista delar det svenska passet med passen från Frankrike, Portugal, Nederländerna och Irland. De sämsta passen i världen man kan ha är de från Afghanistan, Irak samt Syrien vilka ger visumfrihet till 26, 28 respektive 29 andra länder.

Årets lista toppas av Japan och Singapore på en delad förstaplats. Innehavare av pass från dessa länder kan – i teorin – resa till 192 länder utan visum. Men indexet tar inte hänsyn till de rådande restriktionerna på grund av pandemin.

Vilket pass är bäst i världen?

Singapore hamnar på en förstaplats tillsammans med Japan och får enligt Henley Passport Index 192 poäng.

  • Sydkorea hamnar på en andraplats tillsammans med Tyskland och får enligt Henley Passport Index 190 poäng.
  • Finland, Italien, Spanien och Luxemburg tar en tredjeplats och får enligt Henley Passport Index 189 poäng.
  • Vilken pass är bäst i världen 2020?

    Japanska pass är värdefullast 2020. Det japanska passet har enligt en ny rankning stigit upp till första plats på listan över världens mäktigaste resedokument, rapporterar CNN. Ett japanskt pass öppnar portarna till 191 länder i världen, antingen visumfritt eller med ett visum som utfärdas vid ankomsten.

    Vilka länder får man inte åka till med svenskt pass?

    Snabbkoll visum för svenska medborgare

    Land Visuminformation för svenska medborgare
    Ecuador Affärer: Viseringsfritt för en vistelse i upp till 90 dagar. Turist: Viseringsfritt för en vistelse i upp till 90 dagar
    Egypten Affärer: Visum krävs Turist: Visum krävs Påbörja din Egypten Visumansökan nu

    Vilka länder kommer man inte in i med svenskt pass?

    Inom parentes anges i hur många länder passet gäller utan krav på visum:

    • Japan (191)
    • Singapore (190)
    • Sydkorea, Tyskland (189)
    • Italien, Finland (188)
    • Spanien, Luxemburg, Danmark (187)
    • Sverige, Frankrike (186)
    • Schweiz, Portugal, Nederländerna, Irland, Österrike (185)
    • USA, Storbritannien, Norge, Grekland, Belgien (184)

    Hur många länder kan man resa med svensk pass 2021?

    Med ett svenskt pass så har du tillgång att resa till 176 länder utan att behöva visum på förhand.

    Med ett svenskt pass kan du resa till 186 länder utan visum. Fyra färre än resenärer från Japan och Singapore, som har världens mäktigaste pass 2019. Det visar den årliga rankningen The Henley Passport Index. Precis som förra året ligger Sverige fyra, denna gång tillsammans med Frankrike och Spanien.

    Hur många länder kan man åka till med svenskt pass?

    Med ett svenskt pass så har du tillgång att resa till 176 länder utan att behöva visum på förhand. Detta gäller däremot inte alla länder och här listar vi lite vanliga resmål och vad som gäller.

    Hur många länder kan jag åka med svensk pass?

    Svenska pass är riktiga dörröppnare för resenärer och gäller för visumfri inresa till 186 länder. Det ger de svenska passen en sjätteplats på den globala tillgänglighetslistan. Listan toppas av Japan. De japanska passen ger tillträde till 191 länder utan att det krävs visum.

    Share this post