Frågor

Vad hander i Argentina?

Vad händer i Argentina?

Ny uppgörelse mellan Argentina och IMF Den argentinska regeringen lovar nu att minska underskottet i statsbudgeten till 2,5 procent av BNP 2022 och till 1,9 procent 2023 och 0,9 procent 2024, IMF har samtidigt dragit tillbaka kraven på hur stora de offentliga utgifterna får bli.

Vilka sjukdomar finns i Tanzania?

Det finns en risk för vektorburna sjukdomar (Chikungunya, Dengue, Malaria, Trypanosomiasis). Skydda dig mot insektsstick, sov under myggnät, använd skyddande kläder och myggmedel. Malaria, denguefeber och tsetseflugor härjar friskt i Afrika och Tanzania är inget undantag.

Varför ska man resa till Argentina?

Argentina är den passionerade tangons, fotbollens och de stora slätternas land. Argentina förknippas också ofta med gauchos, mat och vin, vattenfallen Iguazu och den levande huvudstaden Buenos Aires.

Hur är det att leva i Argentina?

I Argentina handlar det alltid om överlevnad. Kriminaliteten växer tillsammans med fattigdomen och ju fattigare människor blir ju mer desperata blir de. Att komma till Argentina som turist ett tag är fantastiskt men att bo här kan vara ganska tufft. Man är inte argentinare förrän man har blivit rånad till exempel.

Var ska man bo i Buenos Aires?

7 olika områden i Buenos Aires

  • Buenos Aires är en speciell stad på många sätt.
  • San Nicolas, eller microcentro, kan man säga är centrum i Buenos Aires.
  • San Telmo ligger bredvid Monserrat men är den lugna lillebrodern.
  • Recoleta är ett av de äldre, finare områdena i Buenos Aires som ännu idag är väldigt high end.

Är Argentina farligt?

Allmänna säkerhetsläget Trots att Argentina är ett relativt tryggt land är brottsligheten ett problem. Särskilt rån och fickstölder är vanliga. Tröskeln till att bruka våld är låg. Det förekommer ofta demonstrationer i Buenos Aires och det är bäst att hålla sig på avstånd eftersom de kan bli våldsamma.

Är det säkert i Argentina?

Säkerhetsläget i Argentina har försämrats de senaste åren. Turister bör vidta försiktighetsåtgärder och vara uppmärksamma, i synnerhet i Buenos Aires och dess förorter.

Share this post