Frågor

Vem besoker Stockholm idag?

Vem besöker Stockholm idag?

Tunisiens president Beji Caïd Essebsi avslutade idag sitt tre dagar långa statsbesök i Sverige. Presidenten och hans fru var i landet på inbjudan av kungen och drottningen. Tunisiens utrikesminister deltog också i besöket och togs emot av Margot Wallström på UD.

Vad har Stefan Löfven för uppgifter?

Stefan Löfven

Ordförande för Industrifacket Metall
Tid i befattningen 2006–2012
Företrädare Positionen etablerad
Efterträdare Anders Ferbe
Ledamot av Sveriges riksdag

Vem statsminister?

Måndagen den 29 november godkände riksdagen talmannens förslag att utse Magdalena Andersson (S) till statsminister. Om mer än hälften av riksdagens ledamöter, det vill säga minst 175, röstar mot talmannens förslag till ny statsminister går det inte igenom.

Vad är ett statsbesök?

Statsbesök är den mest högtidliga formen av besöksutbyte mellan två länder och genomförs då en statschef bjuder in en annan statschef med syftet att avlägga ett statsbesök.

Hur får man kontakt med statsministern?

E-post till statsråd skickas till respektive departements registrator. E-postadressen till departementens registratorer är uppbyggd enligt följande: [email protected]. Inkommen post blir i normala fall en allmän handling.

Vem är vår statschef i Sverige?

I Sverige är kungen statschef. I republiker är det ofta presidenten som är landets statschef. Kungen i Sverige har bara symboliska och representativa uppgifter.

Vad har hänt i riksdagen idag?

Onsdag 6 april 2022 Beslut Riksdagen antog som vilande regeringens förslag till ändring av tryckfrihetsförordningen och yttrandefrihetsgrundlagen. Förslaget innebär bland annat att utlandsspioneri ska kriminaliseras som tryck- och yttrandefrihetsbrott.

Share this post