Populära

Vad kallas atollen i Kiribati?

Vad kallas atollen i Kiribati?

Tarawa är en atoll bland Gilbertöarna i staten Kiribati.

Var är Kiribati?

Kiribati består av en ö och 32 atoller fördelade på tre ögrupper som ligger längs ekvatorn i Stilla havet. Med havsytan inräknad är landet elva gånger så stort som Sverige, medan landytan motsvarar bara lite drygt halva Öland. Klimatet i landet är tropiskt.

I vilken världsdel ligger Kiribati?

OceanienKiribati / KontinentOceanien är en världsdel som består av Australien, Nya Zeeland, Nya Guinea samt öar och ögrupper i Stilla havet med undantag för öar längs Asiens och Amerikas kuster. Oceaniens öområden delas in i Melanesien, Mikronesien och Polynesien. Öområdena kallades tidigare för Söderhavsöarna. Wikipedia

Vad kallas atollen kiritimati?

Kiritimati (även Christmas Island, ”Julön”) är en ö i Polynesien som tillhör Kiribati. Ön skall inte förväxlas med Julön i Indiska oceanen.

Vad har Kiribati för plan?

År 2008 tog statsministern initiativet till att skapa en långsiktig beredskapsplan för evakuering och bosättning av Kiribatis befolkning i andra länder. Han vände sig främst till Nya Zeeland och Australien. Statsministern menade även att hela befolkningen måste flyttas under de kommande 50 åren.

Hur stort är Kiribati?

811 km²Kiribati / Yta

Vad heter huvudstad i Kiribati?

TarawaKiribati / Huvudstad

Var ligger Julöarna?

Julön (engelska: Christmas Island) är en ö i östra delen av Indiska oceanen. Ön är 135 km² och har ca 2200 invånare, är australiskt territorium och belägen 360 km sydväst om Java och 1 290 km nordväst om Australien.

Vad får eleverna i skolan lära sig som förbereder dem för de svårigheter som väntar i framtiden?

Övningsuppgifterna passar också att göra i smågrupper, medan fördjupningarna i vissa fall passar bättre att göra som individuella uppgifter att redovisa muntligt eller skriftligt. Variera genom att be eleverna argumentera, rapportera, redovisa el- ler analysera.

Share this post