Populära

Vad ar Salem kant for?

Vad är Salem känt för?

Det nuvarande namnet Salem är känt sedan 1556, men började användas allmänt först under 1600-talet. Namnet torde vara inspirerat av bibelns Salem. I samband med planeringen för Norsborgs vattenverk med tillhörande vattentäkter köpte Stockholms stad 1899 det dittills största markområdet utanför tullarna.

Vilken kommun ligger Salem i?

Salems kommun är en modern förortskommun med rötter i 1100-talet. Som en av Stockholms läns minsta kommuner har vi fördelen med närhet till storstaden samtidigt som kommunen kan erbjuda olika typer av bostäder i nära anslutning till vacker natur.

Är Rönninge en stad?

Rönninge är en kommundel och tidigare tätort i Salems kommun, Stockholms län. Numera anses Rönninge i befolkningsstatistiskt hänseende vara sammanvuxet med tätorten Tumba. Befolkningen av denna kommundel samt kommundelen Salemstaden uppgick vid utgången av 2010 till 15 205 på en yta av 7,97 km2.

Hur många häxor dog i Salem?

När kyrkoherdens dotter Betty och hennes kusin Abigail år 1692 drabbades av hysteriska anfall började folk misstänka att djävulen anlänt, och snart haglade anklagelserna mot byborna. Hysterin resulterade i rättegångar och dödsdomar. Sammanlagt avrättades fjorton kvinnor och sex män.

Var kommer namnet Salem ifrån?

En blandning av Södermanland och Stor-Stockholm Det nuvarande namnet Salem är först känt 1556, men började användas allmänt först under 1600-talet. Namnet torde vara inspirerat av bibelns Salem.

Hur är det att bo i Rönninge?

Under senare år har Rönninge förtätats ganska väsentligt och många fritidshus har permanentats. Idag bor knappt 20 000 invånare i kommunen. Rönninges omgivningar består till stor del av skogsområden med kuperad terräng och med naturen och sjöar nära inpå knutarna med plats för strövtåg och friluftsliv.

När blev Salem egen kommun?

Salem blev egen kommun 1983.

Vilka bor i Rönninge?

Vad har hänt i Rönninge?

En man rånades i Rönninge i Salems kommun under natten. Larmet kom in 01.43. Brottet ska ha skett i närheten av en idrottsanläggning och Rönninge pendeltågsstation. Brottsoffret tog sig själv till sjukhus där han berättade för polisen vad som hänt.

Hur många dog i Salem?

Sammanlagt avrättades fjorton kvinnor och sex män. Mellan 175 och 200 personer hölls fängslade och minst fem avled under fångenskapen. En 80-årig bonde, Giles Corey, torterades till döds genom att tunga stenar placerades på honom i fåfänga försök att tvinga fram en bekännelse.

Vad betyder Rönninge?

Namnet ”Rönninge” förekommer första gången i slutet av 1500-talet som benämning på ett nyanlagt torp underställt Uttringe. Namnet kan tolkas som ”röjningen”, d.v.s. platsen där man bedrivit svedjebruk, men namnet kan också härledas till ”Rönnängen”.

Share this post