Ny

Vad ar Fartgransassistans?

Vad är Fartgränsassistans?

Re: ASL – fartgränsassistans När den lyser grönt så begränsar den hastigheten till gällande hastighet enligt skyltar.

Vilka lastbilar ska ha Hastighetsregulator?

För en lastbil ska hastighetsregulatorn vara inställd på sådant sätt att lastbilen inte kan framföras med högre hastighet än 90 km/tim. Regulatorn skall vara plomberad av ackrediterad verkstad. Lastbilar med en totalvikt över 12 ton som är av 1988 års modell eller senare ska ha hastighetsregulator.

Vilka lastbilar måste ha Hastighetsregulator?

För lastbilar med totalvikt över 3,5 ton av 1988 års modell eller senare ska hastighetsregulatorn vara inställd så att lastbilen inte kan framföras med högre hastighet än 90 km/h på motorväg eller motortrafikled och 80 km/timmen på annan väg eller om lastbilen har släp.

Vilka fordon måste ha Hastighetsregulator?

Vissa tunga lastbilar och bussar måste av trafiksäkerhetsskäl ha en anordning som begränsar fordonets maxhastighet. En sådan anordning kallas hastighetsregulator.

Vad betyder ALB lastbil?

ALB = automatisk bromskraftregulator ABS = låsningshindrande anordning, Inget = saknar ALB/ABS.

Vilken hastighet får en Hastighetsregulator i en lastbil vara inställd på som mest?

För lastbil ska hastighetsregulatorn vara inställd så att lastbilen inte kan framföras med högre hastighet än 90 km/h. För buss i kategori M3 med en totalvikt över 10 000 kg, och som tagits i bruk före den 1 januari 2005, får hastighets- regulatorn dock vara inställd på högst 100 km/h.

Vilka av följande bussar skall vara utrustade med Hastighetsregulator?

Lastbilar med totalvikt över 12 ton och av årsmodell 1988 eller senare skall sedan 1992 vara utrustade med hastighetsregulator.

Tryck på knappen Fartgränsassistans. ASL sätts i beredskapsläge, knappen visar en grön indikering och förardisplayen visar en skyltsymbol i hastighetsmätarens centrum. Tryck på rattknapp . ASL aktiveras med bilens aktuella hastighet.

Share this post