Populära

Ar det modernt med mustasch?

Är det modernt med mustasch?

mustaschen. Mustaschen fortsätter att appellera till en viss grupp och har möjligen också ökat något. Den anses fortfarande lite djärv, och det ska också poängteras att den inte passar alla ansiktsformer eller personligheter.

Hur rakar man sig förr i tiden?

De första redskapen för rakning och putsning tros ha varit primitiva pincetter och flintredskap. De gamla egyptierna rakade hela kroppen, åtminstone i de högre samhällsklasserna. Omkring 4000 f.Kr. tillverkas rakknivsliknande redskap av kopparlegering i Egypten.

När började man raka sig?

Vi vet egentligen inte varför man någon gång redan omkring år 30 000 f.Kr. började raka sig, men man antar att grottmänniskorna vid någon tidpunkt kom på att stycken av flinta kunde slipas vassa och användas som rakblad. Även försök med snäckskal lär ha gjorts, tills man på 3000-talet f.Kr.

När började kvinnor raka sig under armarna?

Rakning av armhålorna i USA började i och med det ärmlösa modet kring 1915. En annons i modemagasinet Harper’s Bazaar från maj 1915 förespråkade att kvinnan borde raka armhålan om hon skulle använda en ärmlös klänning. Trenden fick stort genomslag och spred sig över delar av världen med modet.

Hur man ansar en mustasch?

Så här odlar du en helmustasch

  1. Kamma skägget nedåt, ställ in skäggtrimmern på 3–5 mm och trimma skägg- och mustaschområdet helt jämnt.
  2. Använd skäggtrimmern utan kammen och trimma nedåt 1cm under mungipan.
  3. Ta bort resten av skägget med trimmern, eller raka så kort som stubb om du vill.

Vem passar i skägg?

Ett runt ansikte klär bäst i skägg och bockskägg som ger extra längd och/eller definition. Både stilettskägg (helskägg med spetsig haka) och Van Dyke-skägg är bra alternativ.

Vilken skägg passar mig?

Ett runt ansikte ska undvika tjocka, yviga polisonger eller en bred mustasch som fyller ut ansiktet ännu mer på bredden. Välj i stället ett vältrimmat skägg som kantar till ansiktsformen, speciellt nedtill (ett bra exempel är ducktail). Var noga med att inte skapa ett runt skägg som accentuerar rundheten ännu mer.

När började kvinnor raka sina ben?

Trenden fick stort genomslag och spred sig över delar av världen med modet. När kjolarna blev kortare på 1920-talet och strumporna blev tunnare så började kvinnor även raka benen.

Share this post