Frågor

Vad ar pedagogisk inriktning?

Vad är pedagogisk inriktning?

De fyra pedagogiska inriktningar vi valt att studera är Reggio Emilia, Montessori, Waldorf och den traditionella förskolan. Montessoripedagogiken grundades av Maria Montessori som levde 1870-1952. Hon föddes i Italien och blev känd som läkare och pedagog.

Vad står Reggio Emilia för?

Reggio Emilia är ett pedagogiskt förhållningssätt som bygger på tron på människans möjligheter, respekt för barnet och en övertygelse om att alla barn föds rika och intelligenta med en inneboende drivkraft att utforska världen.

Vad är skillnaden mellan Montessori och Reggio Emilia?

De olikheter som finns enligt Edwards (2003) är att Montessori och Reggio Emilia ser olika på de yngre barnen natur och vad dessa behöver, vad deras intressen är och olika modeller av lärande som leder till kontraster hur lärarna integrerar med barnen (Edwards, 2003).

Vad är en pedagogisk utbildning?

Studier i pedagogik ger dig kunskap om och ökar din förståelse för hur människor formas, utvecklas och påverkas i olika miljöer. När du läser pedagogik får du kunskap om och fördjupad förståelse för hur barn och vuxna lär sig och påverkas i vardagsliv, utbildning och arbetsliv samt hur våra förmågor kan utvecklas.

Hur gör man en bra planering?

När man skriver sin pedagogiska planering är det mycket som är viktigt att tänka på….I den planering som eleverna fått ta del av till “Ljus och ögat” har jag tre rubriker.

  1. Vad ska vi utveckla?
  2. Hur ska vi utveckla detta?
  3. Vad och hur kommer detta att bedömas?

Vad ska ingå i en pedagogisk planering?

Det bör framgå av planeringen vilka målen med undervisningen är, vilket innehåll som ska behandlas och vilka arbetsmetoder och redovisningssätt som ska använ- das. Utgångspunkten för den pedagogiska planeringen är de mål att sträva mot som läraren valt ut.

Vad är en Lärandeteori?

lärandeteorier – det vill säga teorier om hur undervisning bör bedrivas och hur den ska bedömas. 10 För denna undersökning kommer fyra teorier att behandlas: behaviorismen, kognitivismen, pragmatismen och det sociokulturella perspektivet.

Vad är metoder i förskolan?

Det innebär att man arbetar efter en tydlig plan och följer vissa regler för arbetet. Man kan se en metod som ett verktyg, en teknik eller en väg. Ett enkelt exempel är inlärningsmetod, exempelvis att göra en tankekarta för att komma ihåg något eller använda överstrykningspennor i olika färger.

Vad är det för skillnad på pedagogik och didaktik?

Didaktik. Didaktiken har kommit att bli en egen vetenskaplig disciplin och går ut på att ta fram svar på de pedagogiska frågorna varför, vad och hur en ska undervisa. Detta ska också sättas i relation till det ämnesinnehåll som ska läras ut.

Share this post