Frågor

Hur gar man pa toa i lumpen?

Hur går man på toa i lumpen?

Du får möjlighet att gå på toa för att uträtta dina behov. När du är ute i fält är ett tips att ha med sig fryspåsar för att kunna förvara tamponger och trosskydd. Intimservetter och kisstratt underlättar också när du är i fält.

Hur mycket pengar får man under lumpen?

Utbildningen är både fysiskt och psykiskt krävande. Under utbildningen har du rätt till flera förmåner. Du får till exempel cirka 4 400 kronor per månad och en utbildningspremie när du genomfört utbildningen. Du får också boende, mat och de kläder du behöver för att genomföra utbildningen.

Hur duschar man i lumpen?

Duscharna är utrustade med duschdraperier. Finns det separata duschar för tjejer och killar? Det finns separata duschmöjligheter för tjejer och killar.

Vad är Fältvecka?

Den går ut på att de i par ska träna på att dra varandra i skydd för att därefter med hjälp av en tourniquet, en svart rem, som de trär runt den skadade lemmen för att hämma blodflödet. Rekryterna är för tillfället inne i vecka fyra på GMU och på dag tre under deras första vecka i fält.

Hur länge är man ute i fält i lumpen?

Enligt lagen om totalförsvarsplikt kan värnpliktiga tas ut för grundutbildning i som mest 615 dagar. De som gjorde lumpen i det gamla pliktsystemet tjänstgjorde i 80–450 dagar.

En av förbandets styrkor är uthållighet i fält eftersom luftvärnets olika system ska kunna grupperas i all terräng under alla årstider. Övningarna pågår i veckor i skogen på stora skjutfält långt ifrån stadens bekvämligheter. Fältvana är påfrestande att uppnå men en egenskap som kvarstår resten av livet.

Vad innebär Fältvecka?

Hur lång är en Fältvecka?

Den första fältveckan är nu igång för våra rekryter som för fyra veckor sedan påbörjade den nio månader långa militära grundutbildningen. Denna vecka får rekryterna lära sig grunderna i att upprätta en förläggning, med andra ord att resa tält, sätta upp diverse hygieninrättningar, posttjänst och larmminering.

Share this post