Trendig

Hur svart ar nationalekonomi?

Hur svårt är nationalekonomi?

Jag kan kortfattat säga att det är väldigt svårt att läsa ett kandidatprogram i nationalekonomi utan matematik, men du kan absolut inrikta din utbildning mot ett mer teoretiskt håll än empiriskt. Det inkluderar dock en del matematik också, men mer generella modeller än siffror.

Hur är det att gå på universitetet?

Att studera på högskolan är ganska annorlunda mot att plugga på gymnasiet. Om du läser en utbildning på helfart, så är det ungefär 40 timmar i veckan. Du har inte undervisning hela tiden, utan du läser en hel del på egen hand. Du har större frihet att lägga upp dina studier och planerar in det du ska göra.

Hur är det att studera nationalekonomi?

I nationalekonomi studerar vi hur ett samhälle använder sina resurser. Ämnet spänner över alltifrån miljöekonomi till finansiell ekonomi och beteendeekonomi. Du kan läsa nationalekonomi både som fristående kurs och som del av ett program.

Är det mycket matte i nationalekonomi?

Studerar man ämnesinnehållet på Kandidatprogram i nationalekonomi och sociologi så är det väldigt lite matte i ren form, däremot brukar ofta de ekonomiska ämnena innehålla matematiska element. Du kommer till exempel läsa Spelteori (Game theory) och Pristeori (Price theory).

https://www.youtube.com/watch?v=H6bOE5FQa0U

Vad är mikroekonomi makroekonomi?

När det kommer till att driva företag och hur vi beter oss som enskilda konsumenter så handlar det om mikroekonomin medan inflation och valutakurser handlar mer om makroekonomi. Just ordet mikro betyder liten och därför så handlar mikroekonomin om de små delarna inom ekonomin.

Vad handlar nationalekonomi?

Nationalekonomi brukar delas upp i två olika perspektiv, det makroekonomiska- och mikroekonomiska perspektivet. Inom makroekonomi försöker man ha en mer övergripande blick över ekonomin som helhet och den ekonomiska utvecklingen där man till exempel studerar arbetslöshet, räntor och inflation.

Share this post