Populära

Vilket ar Kents basta album?

Vilket är Kents bästa album?

Hagnesta Hill (1999) Du måste lämna mig i fred.” Gruppens fjärde fullängdare bär förmodligen på Kents allra starkaste låt, det där Lilla Egot. Det är svårt att ringa in det stycket, men det säger mycket om albumet i stort.

Vilken är Kents bästa låt?

Kents bästa låt någonsin?

Låt Röster
Dom andra 183
Kevlarsjäl 181
Stoppa mig juni (Lilla Ego) 164
Berg & dalvana 152

Varför splittrades Kent?

I dokumentären avslöjas även vad som låg bakom den tidigare gitarristen Harri Mäntys avhopp. – Jag halkade till i livet och sedan klara jag inte av att ta mig upp, säger han. Mänty syftar på ett allt för hårt festande och det var till slut på inrådan av de andra bandmedlemmarna som han lämnade bandet 2006.

Vilket var Kents tredje album?

Allra bäst blir det i de två avslutande spåren, hjärtskärande ”Thinner” och monumentala ”Vi kan väl vänta tills i morgon”. På sitt tredje album, gick Kent från att vara ett alldeles utmärkt svenskt band till att vara fem herrar som på allvar tog upp kampen kreativitetsmässigt med giganter som Radiohead.

Vad heter Kents tredje album?

”Hagnesta Hill” (1999) Inledningen är tokstark: 1) ”Kungen är död”, 2) ”Revolt III”, 3) ”Musik non stop”. Och hela albumet bjuder på ett mjukare mer precist sound än tidigare. Kent föreföll oslagbara, men 13 spår var nog tre för många.

Vad handlar Kents låtar om?

Låtarna har ringlat som en röd tråd genom tonårens kärlekar, resor, flyttar, fyllor, depressioner och vänskapsrelationer. Här är 16 gånger Kent satte ord på våra känslor. I ett pressmeddelande skriver Kent själva såhär om hejdå-beslutet: “Vi har alltid försökt gå våra egna vägar.

Var bor Jocke Berg?

Berg är uppvuxen i Eskilstuna, tog studenten vid S:t Eskils gymnasium och numera bosatt i Stockholm.

Är Kent bra?

Kent är ett typiskt band som hållit på för länge. Det går inte att tappa upp tonårsångest på flaska och lagra den tillsammans med årgångsvin. Ångest tappar både smak och karaktär när man lagrar den.

Vad gör Martin Sköld idag?

Han har även sidoprojekten Peking Laundry tillsammans med Martin ”Nåid” Landquist och Closure tillsammans med Ninsun Poli och Johan Wohlert från danska Mew. Martin Sköld och Dejan Belgrenius bildade Kapitalet 2019, som gav ut första singeln ”En Förlorad Värld” 28 februari 2020 på Progress Productions.

Share this post