Trendig

Kan min amerikanska pojkvan komma till Sverige?

Kan min amerikanska pojkvän komma till Sverige?

På grund av Corona-viruset utfärdade regeringen den 17 mars ett tillfälligt inreseförbud för de flesta länder utanför EU. Av 3 § paragrafen i förordningen framkommer att huvudregeln är att en utlänning som reser till Sverige från en annan stat än en EES-stat eller Schweiz ska nekas inträde.

Får man som svensk resa till Danmark?

Från och med 29 mars 2022 tas de sista covid-relaterade inreserestriktionerna till Danmark bort. Läs mer hos Sundhedsministeriet. Du kan också läsa ambassadens reseinformation i appen UD Resklar eller på hemsidan.

Kan man resa med resedokument?

Resa med resedokument Resedokumentet uppfyller EU:s krav på pass och går att resa med i alla länder. Men om du är flykting enligt 1951 års Genèvekonvention kommer det att stå i ditt pass att du inte får resa till ditt hemland eller det land som du har flytt från.

Hur många länder kan man resa med svensk pass utan visum?

Svenska pass är riktiga dörröppnare för resenärer och gäller för visumfri inresa till 186 länder. Det ger de svenska passen en sjätteplats på den globala tillgänglighetslistan. Listan toppas av Japan. De japanska passen ger tillträde till 191 länder utan att det krävs visum.

Vad gäller för amerikaner som reser till Sverige?

Om du är medborgare i ett land utanför EU och vill besöka Sverige (och de övriga Schengenländerna) i högst 90 dagar kan du behöva ansöka om visum. Ett visum är ett tillstånd för att få resa in och vara i ett land kortare tid än 90 dagar.

Kan amerikaner resa in i Sverige?

Inget inreseförbud från 1 april Inreseförbudet upphörde 31 mars 2022, vilket betyder att det inte är några coronarelaterade inreserestriktioner från och med 1 april 2022. Negativt test eller vaccinintyg krävs inte för att få resa in i Sverige. Vanliga inresekrav, som giltig resehandling och eventuell visering gäller.

Share this post