Trendig

Vilka personer finns i en domstol?

Vilka personer finns i en domstol?

De som ska döma i målet (rätten) består normalt av en utbildad juristdomare och tre lekmannadomare (nämndemän). Utöver dessa personer deltar även en protokollförare. Åklagaren är närvarande personligen eller via videolänk. Även den misstänkte och dennes försvarsadvokat kallas till rättegången.

Vilka finns i en rättegång?

Ibland händer det att ordföranden dömer själv. Protokollföraren antecknar vad som händer under rättegången och sköter den tekniska utrustningen som spelar in förhören. Åklagarens uppgift är att bevisa att den till talade har begått brottet. Åklagaren ska också beskriva brottet för domstolen och presentera bevis.

Protokollföraren antecknar vad som händer under rättegången och sköter den tekniska utrustningen som spelar in förhören. Åklagarens uppgift är att bevisa att den till talade har begått brottet. Åklagaren ska också beskriva brottet för domstolen och presentera bevis. Den som har utsatts för brott kallas för mål sägande.

Vilken tingsrätt tillhör Vällingby?

a. centrala Stockholm. Tingsrättens geografiska upptagningsområde (domsagan) omfattar Ekerö, Solna och Sundbybergs kommuner samt västerortsförsamlingarna Bromma, Hässelby, Kista, Spånga, Vällingby och Västerled. Tingsrätten är indelad i fyra dömande avdelningar och en administrativ avdelning.

Alla rättegångar är offentliga vilket innebär att vem som helst har rätt att närvara som åhörare. Ibland sker en del av förhandlingen bakom stängda dörrar vilket innebär att inga åhörare får följa rättegången. Rätten beslutar först när förhandlingen börjat om den ska hållas bakom stängda dörrar.

Vilken tingsrätt tillhör jag?

Myndigheter och nämnder. Du kan söka på domstolens namn eller ort där domstolen finns. Om du skriver in ett postnummer listas alla domstolar som har detta i sitt upptagningsområde.

Vilken tingsrätt tillhör Hägersten?

Södertörns tingsrätts geografiska område omfattar Botkyrka, Haninge, Huddinge och Nynäshamns kommuner samt Stockholmsförsamlingarna Brännkyrka, Enskede-Årsta, Farsta, Hägersten, Skarpnäck, Skärholmen och Vantör. Södertörns tingsrätt är en av landets största domstolar.

Share this post