Ny

Hur lange kan en katt vara ute i kyla?

Hur länge kan en katt vara ute i kyla?

En katt klarar av snö och minusgrader ganska bra, bara den har en en möjlighet att värma sig om den behöver det. Katten bör alltså inte var ute i kylan en hel dag. Har du ingen möjlighet att släppa in den dagtid, så bör du ordna till ett varmt krypin utomhus där katten kan värma sig.

Hur vet man om en katt är hemlös?

Är katten mager, smutsig och tufsig i pälsen – då kan den mycket väl vara hemlös. Likaså om katten är mycket skygg. En relativt social och kelig katt som går att klappa och kanske även lyfta har förmodligen, eller har åtminstone haft, ett hem. Den kan dock vara bortsprungen och hittar inte hem igen.

Vad ska man göra om man hittar en hemlös katt?

Om du hittar en märkning på katten ska du kontakta ägaren. Annars kontaktar du polisen. Om katten inte är märkt och du tror att den är övergiven ska du kontakta länsstyrelsen. Utanför dagtid kan du kontakta polisen som kan besluta om katten ska omhändertas.

Hur hanterar katter kyla?

Katter kan förfrysa sina öron Där kunde vår katt Roland bädda ned sig i varma filtar och ligga och håll koll på när vi kom hem och öppnade åt honom. Katter som inte ges möjlighet att komma in och värma sig med jämna mellanrum kan förfrysa sina öron, svanstippar, trampdynor och tår.

Kan katter vara ute i kyla?

Lämna aldrig en katt ensam ute i kylan utan att den själv kan ta sig in eller söka skydd. En katt som blir kraftigt nedkyld under lång tid riskerar att få förfrysningsskador på både öron, svans och trampdynor. Det är inte bara kylan som kan ställa till det för missarna under vintern.

Vart vänder jag mig om jag hittat en katt?

Upphittade katter Om du hittar en märkning på katten ska du kontakta ägaren. Annars kontaktar du polisen. Om katten inte är märkt och du tror att den är övergiven ska du kontakta länsstyrelsen. Utanför dagtid kan du kontakta polisen som kan besluta om katten ska omhändertas.

Vad göra med Hittekatt?

eventuell ägare genom att kontrollera om katten är id-märkt, ringa polisen, inte bara en gång utan flera, höra sig för med folk i området, sätta upp lappar (gärna i affärer och portar), sätta in annonser i lokal- och dagstidningar, titta själv efter efterlysningar i form av annonser i tidningar och uppsatta lappar.

Share this post