Rekommendationer

Har Storbritannien fortfarande kolonier?

Har Storbritannien fortfarande kolonier?

Idag består det brittiska imperiet av många öar bortsett från Gibraltar som ligger på Iberiska halvön. Det har ifrågasatts vem som egentligen äger områdena, detta har speciellt gällt Falklandsöarna som 1982 besattes av Argentina vilket startade Falklandskriget.

Har Storbritannien några kolonier?

Det brittiska väldet bestod förutom av Storbritannien av det som i dag är Irland, Kanada, Australien, Nya Zeeland, öarna i Söderhavet, Indien, Pakistan, Burma, Sydafrika, de afrikanska staterna i södra och östra Afrika, Nigeria och Ghana i västra Afrika.

Vilka öar i Karibien tillhör EU?

Öarna Guadeloupe och Martinique är franska utomeuropeiska departement i Västindien och därmed med i EU. Saint Martin är sedan 2007 ett utomeuropeiskt förvaltningsområde, men är fortfarande med i EU.

Har Frankrike fortfarande kolonier?

Frankrikes utomeuropeiska områden (fr. France d’outre-mer) utgörs av de utomeuropeiska territorier som är de återstående resterna av det tidigare franska kolonialimperiet. Idag är det dock bara Nya Kaledonien som finns kvar på FN:s avkoloniseringskommittés lista över avhängiga territorier.

Är Kanarieöarna med i EU?

Kanarieöarna är en del av Spanien (som är en del av EU/EES), så samma priser gäller på Kanarieöarna som i Spanien.

Vilka öar tillhör Europa?

Öar

  • Storbritannien, Atlanten.
  • Island, Atlanten.
  • Irland, Atlanten, Irland, Storbritannien.
  • Sicilien, Medelhavet, Italien.
  • Sardinien, Medelhavet, Italien.
  • Cypern, Medelhavet.
  • Korsika, Medelhavet, Frankrike.
  • Kreta, Medelhavet, Grekland.

Vad kallas ett franskt administrativt område med visst självstyre?

De utomeuropeiska förvaltningsområdena är avhängiga territorier med olika grad av autonomi. De styrs ungefär som departementen och invånarna är franska medborgare. Flertalet av dem använder euro, utom Franska Polynesien, Nya Kaledonien och Wallis och Futuna som har en egen valuta, CFP-franc.

Share this post