Frågor

Vad ar budskapet i pojkarna?

Vad är budskapet i pojkarna?

Boken handlar om att fly från sig själv och sin egen verklighet: att hitta en mening med sin egen existens då den ständigt motarbetas, nedvärderas och ifrågasätts enbart utifrån ens kön. Det centrala i boken är kanske just kön, främst i betydelsen genus men också det rent fysiska.

Hur är Kim i boken pojkarna?

Särskilt Kim blir som hypnotiserad av Tony och av den farliga frihetskänslan. I sin killskepnad fortsätter Kim att träffa Tony. Gång på gång hämtar hon nektar från den magiska blomman trots att Bella förbjuder henne. Men för Kim är detta förvandlande, och närheten till Tony, likt en drog.

Vad handlar boken pojkarna?

Pojkarna är en suggestiv roman där identitet och könstillhörighet ställs på sin spets. Tonåriga Kim, Bella och Momo utsätts i skolan för killarnas grova skämt om tjejer. Killarna tafsar och begår övergrep inför en vuxenvärld som blundar.

Vem skrev pojkarna?

Jessica SchiefauerPojkarna / Författare

Vart utspelar sig filmen pojkarna?

Precis som ”Håkan-filmen” Känn ingen sorg utspelar sig Alexandra-Therese Keinings Pojkarna i somrig Göteborgsmiljö – men där slutar likheterna. Istället för sockersöta flakmoppefärder i motljus bjuds vi här på brutal skolgårdsrealism med hög igenkänningsfaktor.

Hur många sidor är pojkarna?

Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner….Augustpristagare 2011.

Format Inbunden
Språk Svenska
Läsålder Unga vuxna
Författare Jessica Schiefauer
Antal sidor 185

Vilken genre är boken pojkarna?

FiktionPojkarna / Genre

Vem var Momos pappa?

Ikuko båtpendlar in till staden Imabari, för arbetsträning inför ett möjligt nytt jobb. Hennes bestämda handlingar döljer en stark känslomässig stress över vad som hänt. Han var Momos far. På grund av hans arbete som oceanograf är han ofta på resor, och på en av forskningsresorna förolyckas han.

När oskulden och friden?

Då oskulden och friden gavs ut första gången 1968 är en av Gösta Gustaf-Jansons böcker om orten Rydsholm. Serien består av Då oskulden och friden, Då lasten var en häxa, I sommarens friska vind, De långa lömska kiven och Tungt i den branta backen.

Share this post