Blogga

Varfor far man PPP?

Varför får man PPP?

BAKGRUND. Pustolosis palmoplantaris (PPP) är en ovanlig kronisk och skovvis förlöpande hudsjukdom som företrädesvis drabbar medelålders kvinnor (cirka 90 %). Sjukdomen har en stark koppling till rökning. Medianåldern för insjuknande är 45-65 år.

Hur blir man av med PPP?

Behandling

  1. PPP är svårt att läka ut och målet med behandlingen är att patienten ska ha så lite besvär som möjligt och kunna gå på sina fötter.
  2. Nikotinstopp lindrar besvären hos många och kan även medföra utläkning.
  3. Lokalbehandling: Grupp IV-steroid enligt nedtrappningsschema under 4-6 veckor.

Vad menas med PPP?

Köpkraftspariteter, eller Purchasing Power Parity (PPP), mäter prisskillnaden på jämförbara varor och tjänster mellan länder. PPP används för att jämföra länders BNP och för att skapa prisnivåindex (PNI) för att kunna jämföra prisnivåer och levnadskostnader mellan länder.

Är PPP ärftligt?

Orsaken till PPP är okänd. Dess ärftlighet har inte påvisats i undersökningar. Under bättre perioder kan sympto- men vara mycket lindriga; då före- kommer varbåsor i mycket liten ut- sträckning eller inte alls.

Vad betyder PPP dollar?

Köpkraftsparitetstal, PPP, är omräkningstal för olika valutor vilka gör det möjligt att jämföra värden för olika länder i enheter med samma köpkraft. Ett paritetstal mellan två valutor är lika med kvoten mellan de belopp som behövs för att köpa samma mängd varor och tjänster i respektive land.

Vad betyder PPP per capita?

PPP står för Purchasing Power Parities, eller köpkraft som det heter på svenska. Vid mätningen av BNP med hjälp av PPP, tar man hänsyn till prisnivå och köpkraft i varje land vid beräkningen. Den enhet som används (internationell dollar) har samma köpkraft i hänsyn till BNP som amerikansk dollarn har i USA.

Den egentliga orsaken till sjukdomen är okänd. Sjukdomen lockas ofta fram och försämras av allmäninfektioner, influensa, halsfluss m.m. Psykiska stressfaktorer verkar ibland också ha betydelse. Det har visat sig att omkring 95% av patienterna är rökare. Betydelsen av detta är oklar.

Vad är PPP sjukdom?

Pustolosis palmoplantaris (PPP) är en ovanlig kronisk och skovvis förlöpande hudsjukdom som företrädesvis drabbar medelålders kvinnor (cirka 90 %). Sjukdomen har en stark koppling till rökning. Medianåldern för insjuknande är 45-65 år.

Share this post