Allmänning

Vilken genre ar Prinsessan och mordaren?

Vilken genre är Prinsessan och mördaren?

Prinsessan och mördaren

Författare Magnus Nordin
Genre Skönlitteratur barn och ungdom
Format Pocket
Språk Svenska
Antal sidor 237

Vart kommer Magnus Nordin ifrån?

Magnus Nordin är född och uppvuxen i Stockholm, men tillbringade sommarloven på Gotland. Redan på mellanstadiet skrev han den ena skräckfyllda äventyrshistorien efter den andra, på eget förlag.

Vem skrev om Solvik?

Alla på Solvik kände sig mer eller mindre skakade därav. Det var något nytt och skrämmande i prinsessans vrede. Hur skulle det gå? Man sade sig ovillkorligen, att det var fara i situationen.

Vad handlar boken Prinsessan och mördaren om?

Lenita är rikemansdotter och klassens manipulatör. Hon bestämmer vem som är bjuden på fest och vem som sitter vid hennes bord i skolmatsalen. Nina, pappas Prinsessa, är ny i plugget och vet att hon behöver Lenitas accepterande lika mycket som hon avskyr spelet om ledarens gunst.

Vem är Fredrik i Prinsessan och mördaren?

Boken börjar med en händelse där en kille, Fredrik, blir misshandlad mycket allvarligt. Mannen som misshandlar honom lämnar Fredrik på en soptipp i tron att han är död men Fredrik lyckas överleva men misshandeln har satt djupa spår hos honom.

Var bor Magnus Nordin?

Det bästa med att vara författare tycker Magnus är att få skriva, gå in i en värld han har skapat själv och att få möta unga läsare i skolor runt om i landet. Magnus är bosatt i Årsta utanför Stockholm.

Hur skriver Magnus Nordin?

De böcker Magnus skriver är spännande, ibland rent av rysare med övernaturliga inslag som ger kalla kårar. Huset vid vägens slut (2004) är en riktigt läskig spökhistoria. En annan bok är Skuggvarelser (2002), som handlar om Daniel som bor på Gotland med sin alkoholiserade pappa.

Vem byggde Solviksskolan?

Pär Ahlbom, som också var lärare och grundare av skolan, beskrivs främst som hjärnan bakom pedagogiken.

Vad skulle hända om skolan inte fanns?

På frågan vad som skulle hända om de inte fick gå i skolan tänker Fatou att en konsekvens skulle vara att man inte skulle leva bra, att man som tjej skulle vara beroende av en man. Flera tänker att de inte skulle kunna läsa och skriva eller få bra jobb.

Hur är Nina i Prinsessan och mördaren?

Nina, pappas Prinsessa, är ny i plugget och vet att hon behöver Lenitas accepterande lika mycket som hon avskyr spelet om ledarens gunst. Markus själv känner sig vilsen när föräldrarna separerar och syrran stuckit till Dublin.

Share this post