Blogga

Vad kan man bli om man valjer samhall?

Vad kan man bli om man väljer samhäll?

Journalist, informatör, kommunikatör, PR- eller reklamansvarig, lärare.

Vad är programmål?

Regeringen fastställer programmål för varje nationellt program i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan. Målen ger en sammanfattande beskrivning av programmet. De är utgångspunkten för planeringen för utbildningen i sin helhet och för planeringen av undervisningen i de enskilda kurserna.

Vad kan man bli om man går estet musik?

Efter gymnasiet har du en god grund för vidare akademiska studier med konstnärlig kreativitet. Yrken som kanske kan intressera dig som går inriktningen estetik och media kan vara fotograf, filmregissör, animatör, filmfotograf, filmklippare/redigerare, grafisk designer eller ljudtekniker.

Vad läser man på Sambeteende?

På inriktningen Beteendevetenskap får du studera och fördjupa din förståelse av människors utveckling och beteende i olika sammanhang och situationer. Du får även kunskaper i lärande, ledarskap och kommunikation.

Vad är teknikprogrammet gymnasiet?

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet ska eleverna ha kunskaper för högskolestudier inom främst teknik- och naturvetenskap men även inom andra områden. Utbildningen ska utveckla elevernas kunskaper om och färdigheter i teknik och teknisk utveckling.

Vilket gymnasieprogram är HV?

Det här programmet passar dig som tycker om att arbeta praktiskt och kreativt och är intresserad av att arbeta som exempelvis florist, frisör, snickare eller textildesigner. Tycker du att det är kul att arbeta med ett specifikt hantverk från idé till färdig produkt är det här utbildningen för dig.

Är samhälle en bra linje?

Natur ger behörighet till en del naturvetenskapliga yrken som samhäll inte gör men samtidigt så ger samhäll dig några kurser som natur inte ger dig. Vilket som är bäst beror på vad du vill söka till efter gymnasiet och om du inte vet det så är det svårt att gissa vilket du får mest nytta av i framtiden.

Share this post