Allmänning

Vem gor rosterna i Bjornbroder?

Vem gör rösterna i Björnbröder?

Medverkande

Röster:
Joaquin Phoenix Kenai
Jeremy Suarez Koda
Jason Raize Denahi
Rick Moranis Rutt

Vad heter bröderna i Björnbröder?

Sitka, Denahi och Kenai är tre bröder som lever i Amerikas vildmarker efter istiden. En dag råkar de i bråk med en björn och Sitka dör. Kenai (yngsta brodern), bestämmer sig för att dräpa björnen, och lyckas med detta. Men de stora andarna straffar honom genom att förvandla honom till en björn.

Vem har komponerat musiken till filmen Björnbröder?

Phil Collins
Mark Mancina
Björnbröder/Musiken har komponerats av

När utspelar sig Björnbröder?

Filmen utspelar sig i Nordamerika strax efter istiden och handlar inledningsvis om tre bröder i en inuitstam. Yngsta brodern Kenai (Joaquin Phoenix) ska precis få sin heliga totem som representerar vad han måste uppnå för att bli en man. Han får ”kärleksbjörnen” vilket blir en stor besvikelse.

Vem gör rösten till Vaiana?

Rollista

Figur Engelsk röst Svensk röst
Moana Waialiki/Vaiana Waialiki Auliʻi Cravalho Wiktoria Johansson
Moana/Vaiana som barn Louise Bush Valerie Tocca
Maui Dwayne Johnson Björn Bengtsson
Heihei Alan Tudyk

Vem sjunger i Björnbröder svenska?

m Det är klart att det är en man med det förnamnet som sjunger när ”Björnbröder” får svensk premiär. Björn Skifs har nämligen lånat ut sin röst till den tecknade Disney-filmen. I originalet görs hans låtar av Phil Collins. Tina Turner ersätts i Sverige av Gladys del Pilar.

Var kan man se Björnbröder?

Björnbröder – Film online på Viaplay.

Vilket land utspelar sig Björnbröder?

Bröderna Grimm skrev egentligen ingenting själva. De bara nedtecknade folksagor som före det spridits via muntlig tradition. Mycket tyder väl på att folksagan Rapunzel likväl har ett tyskt ursprung, men att därifrån dra slutsatsen att Disneys film utspelas i Tyskland tycker jag är ett ganska stort kliv…

När utspelas Askungen?

Motivet för sagan återfinns så tidigt som under det första århundradet före Kristus, i en berättelse av greken Strabo. Där heter flickan Rhodopis och lever i farao Amasis Egypten. En snarlik saga finns också i en berättelse av kinesen Tuan Cheng-Shih från 800-talet e.Kr.

Vilket år utspelar sig Askungen?

Askungen (film, 1950)

Askungen (Cinderella)
Genre animation/drama/musikal/komedi
Produktionsbolag Walt Disney Productions
Distribution RKO Radio Pictures (1950), Buena Vista Distribution (senare)
Premiär 1950

Varför bytte Moana namn till Vaiana?

En välkänd namne som tagit sig upp som fotomodell och skådespelare i filmer med väldigt låg kostymbudget. För att undgå sammanblandning och oändliga sökresultat på nätet, beslutade man att ge Moana namnet Vaiana på den europeiska marknaden.

Vad heter Vaianas gris?

Beskrivning. Pua är Vaianas lojala kulmagade gris och bästa vän. Han kunde inte följa med på hennes resa över havet så han blev väldigt glad när hon kom tillbaka!

DISNEY’S BJÖRNBRÖDER Credits för svensk version Svenska röster: Kenai BJÖRN BENGTSSON Koda ROBIN BIVEFORS Denahi SIMON NORRTHON Rutt ANDERS JANSSON Tuck JOHAN WESTER Sitka MAGNUS KREPPER Tanana CLAIRE WIKHOLM Tug BJÖRN BLOMQVIST Stenbock 1 FREDRIK HILLER Stenbock 2 PETER KJELLSTRÖM Björnänka GUNILLA ORVELIUS Chet JOHAN …

Share this post