Blogga

Hur manga har fatt permanent uppehallstillstand?

Hur många har fått permanent uppehållstillstånd?

Här hittar du samlad statistik om beviljade uppehållstillstånd för arbete, studier, familjeanknytning, asyl och personer inom EU/EES….Månadsstatistik mars 2022.

Månadsstatistik beviljade uppehållstillstånd jan–mars 2022 mars 2022
EU/EES 1 881 804
Studier 1 427 355
Verkställighetshinder 224 97
Totalt 38 393 25 655

Hur många asylansökningar beviljas i Sverige år 2015?

Under 2015 tillkom 162 877 nya asylsökande vilket var mer än dubbelt så många som under 2014. Drygt två tredjedelar av dem var män.

Hur stor är anhöriginvandringen i Sverige?

2020 fick 48 752 personer uppehållstillstånd som anhöriga i Sverige, av totalt 88 814 beviljade uppehållstillstånd.

Hur länge gäller ett uppehållstillstånd för besök i Sverige?

Ett uppehållstillstånd för besök gäller som längst upp till ett år, men oftast högst sex månader. En person som vill besöka Sverige kortare tid än tre månader behöver inget uppehållstillstånd, men kan behöva ett visum. Ett visum är ett tillstånd för att tillfälligt resa in och vara i ett land under högst 90 dagar.

Vad är uppehållsrätt?

De heter uppehållstillstånd respektive uppehållsrätt. Uppehållsrätt gäller EU-medborgare och så kallade varaktigt bosatta i andra EU-länder. Det finns flera kriterier som måste vara uppfyllda för att man ska anses ha uppehållsrätt. Är kriterierna uppfyllda har man uppehållsrätt per automatik.

Vad innehåller uppehållstillståndskortet?

Uppgifter som kortet inne­håller. Uppehållstillståndskortet innehåller bland annat uppgifter om vilken typ av tillstånd du har fått och hur länge ditt kort gäller. Dina individuppgifter finns också med på kortet.

Vad är uppehållstillstånd för att söka asyl i Sverige?

Uppe­hålls­till­stånd för att söka skydd (asyl) En person som är förföljd eller riskerar förföljelse eller omänsklig behandling i sitt hemland kan söka asyl i Sverige. Den som söker asyl lämnar sin ansökan till gränspolisen när han eller hon reser in i Sverige, eller på en av Migrationsverkets ansökningsenheter.

Share this post