Rekommendationer

Vad menas med interkulturell?

Vad menas med interkulturell?

Interkulturalitet är ett begrepp som antyder en process, ett gränsöverskridande, interaktion och ömsesidighet, samtidigt som det inbegriper kvalitativa och värdemässiga aspekter på möten mellan olika personer.

Vad innebär interkulturell förståelse?

Interkulturell förståelse innebär att ta tillvara på olikheterna och lyfta fram dem som något positivt. Det ska även finnas en samverkan mellan olika kulturer och erfarenheter. Mångkulturell markerar ett tillstånd, eller en beskrivning av ett tillstånd där det existerar kulturell mångfald.

Vad kan du göra för att uppnå en framgångsrik interkulturell kommunikation?

Tystnad och pauser. När två svenskar pratar med varandra är det naturligt att ta pauser, framför allt så att den andra vet när det är hens tur att svara. Med hjälp av tystnad kan även känslor som respekt och ånger kommuniceras.

Vad är interkulturellt arbetssätt?

Interkulturellt förhållningssätt förutsätter perspektivskifte, dialog och samarbete. Skilda erfarenheter och åsiktsskillnader bör inte gömmas undan utan ska synliggöras och användas för att ifrågasätta dominerande tolkningsramar, arbetssätt och normer, poängterar Avery med hänvisning till tidigare forskning.

Vad är skillnad mellan mångkulturell och interkulturell?

Ordet interkulturell står här för beskrivningen av hur olika personer interagerar med varandra. Interkulturell står, till skillnad från mångkulturell, för interaktion. Medan mångkulturell beskriver ett tillstånd, så beskrivs interkulturell en handling, en rörelse.

Varför är det viktigt att arbeta medvetet med Interkulturalitet?

Vikten av att vara medveten om sin omvärld och andras kulturer bidrar till att barn ökar sin medvetenhet och förmåga att förstå sina medmänniskor och få ett nytt perspektiv och kunskap om lika värderingar och normer.

Share this post