Rekommendationer

Hur skapar du en fullmakt at dig?

Hur skapar du en fullmakt åt dig?

Personen som du ska hämta ut medicin åt skapar en fullmakt åt dig. Det kan han eller hon göra elektroniskt som inloggad på Mina recept . Observera att e-legitimation krävs för att logga in. Fullmakten sparas automatiskt i Apotekets elektroniska register.

Hur kan du handla med fullmakt?

Handla med fullmakt. Handla med fullmakt. Om du ska sköta apoteksärenden och hämta ut receptbelagd medicin åt någon annan behöver du den personens tillåtelse genom en fullmakt. Du kan sköta alla apoteksärenden åt andra.

Hur kan du registrera fullmakt på ett apotek?

Registrera fullmakt på ett apotek Du kan också gå till ett lokalt apotek och ta med en ifylld och attesterad fullmakt från den som du ska handla åt. Visa fullmakten, din egen giltiga legitimation samt fullmaktsgivarens legitimation på Apoteket, så får du handla och göra ärenden som du fått fullmakt för.

Vem är fullmaktstagare i en fastighet?

Vid köp eller försäljning av en fastighet ska fullmakten vara skriftlig och tydligt ange vem som är fullmaktstagare och vilken fastighet det gäller genom angivande av fastighetsbeteckning. Det är således inte tillräckligt att fullmaktstagaren visar upp en generalfullmakt såvida inte nämnda uppgifter framgår.

Kan du ge fullmakt via blankett?

Fullmakt via blankett Du kan även ge fullmakt via en blankett från E-hälsomyndigheten. Fullmaktsblanketten lämnas in på valfritt apotek av antingen dig själv (fullmaktsgivare) eller den person som får fullmakt. Den som lämnar in fullmakten måste kunna visa legitimation.

När ska fullmakten skapas?

För nya fullmakter, som skapas via Läkemedelskollen från och med 1 juni 2020, behöver fullmaktstagaren samtycka till personuppgiftsbehandlingen inom 7 dagar för att fullmakten ska aktiveras. Den som skapar fullmakten måste informera den som får fullmakten om att samtycke krävs.

Hur ska en fullmakt utformas?

Det finns ingen lagstiftning kring hur en fullmakt ska vara utformad. Det rekommenderas dock att den upprättas skriftligen och med minst ett oberoende vittne, det är viktigt inte minst ur bevishänseende. Naturligtvis ska det av avtalet framgå vem som är fullmaktsgivare och fullmäktige samt vad fullmakten avser.

Share this post