Populära

Vad ar anslagskredit?

Vad är anslagskredit?

8 § Med anslagskredit avses en rätt för en myndighet att överskrida ett anslag. En myndighet får disponera en anslagskredit på ett anslag som huvudsakligen avser förvaltningsutgifter med tre procent av det tilldelade beloppet. För övriga anslag beslutar regeringen särskilt om anslagskreditens storlek.

Vad är Bemyndiganderam?

De utgiftsområden som har högst bemyndiganderamar är bemyndiganden under UO 22 Kommunikationer, UO 6 Försvar och samhällets krisberedskap och UO 7 Internationellt bistånd. Sammantaget står dessa tre utgiftsområden för över 70 procent av den totala bemyndiganderamen.

Vad är Beställningsbemyndiganden?

Denna handledning förklarar när myndigheter måste ha ett beställningsbemyndigande, hur sådana bemyndiganden ska redovisas i årsredovisningen och budgetunderlaget samt vilka åtaganden som myndigheter kan göra utan ett särskilt bemyndigande.

Vad är ett ramanslag?

Är en kombination av en obligation och en lott. Ränta betalas ut i form av vinster. Ett ramanslag kan belastas med ett högre belopp än vad som anvisats, eftersom det finns en be- gränsad anslagskredit kopplad till anslaget.

Vad är Rambeslutsmodellen?

Riksdagens sätt att besluta om budgetpropositionen och motionsförslagen kallas rambeslutsmodellen. Den innebär att det för varje utgiftsområde beslutas om en utgiftsram. Utgiftsramen anger hur höga utgifterna inom varje utgiftsområde sammanlagt får vara samt en beräkning av inkomsterna på statens budget.

Vad är ta medel?

Tillväxtverket har rätt att använda EU-medel från både ERUF och ÖKS för att finansiera egna förvaltningskostnader kopplade till hantering av EU-medel, så kallade TA-medel. Ett exempel på TA-kostnader är myndighetens egna kostnader för IT-utveckling av handläggningsstöd för EU-medel.

Vad är Anslagsfinansiering?

Anslagsfinansiering innebär att en investering betalas på en gång med statens löpande inkomster. Koncession: tillstånd som lämnas av myndighet att bedriva viss verksamhet eller näring.

Share this post