Populära

Vilka bildade Unionen?

Vilka bildade Unionen?

Historia. Unionen bildades den 1 januari 2008 genom en sammanslagning av fackförbunden Tjänstemannaförbundet HTF (handelstjänstemän) och Sif (industritjänstemän) och som beslutades vid den gemensamma kongressen (två parallella kongresser pågick samtidigt i samma lokal) den 3 oktober 2007.

Vad heter Ellos ordförande?

Organisationsfrågor LOs ordförande Susanna Gideonsson drivs av en grundmurad övertygelse om att det mesta går att förändra om människor går samman och bestämmer sig för det.

Är LO anslutet?

Landsorganisationen i Sverige som oftast benämns kort och gott som LO är en av de största sammanslutningarna av fackliga organisationer i Sverige. LO grundades redan 1898 och består idag av fjorton fackförbund och totalt cirka en och en halv miljon medlemmar i skrivandes stund.

Är unionen med i Saco?

Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden. Unionens medlemmar finns på alla befattningsnivåer i allt från stora internationella koncerner till små familjeföretag. Unionen bildades 1 januari 2008 av de tidigare förbunden HTF och Sif.

Vilka företag äger Ellos?

Ellos Holding ABEllos / Överordnad organisation

Hur arbetar ILO?

ILO:s åtta så kallade kärnkonventioner utgör en minimistandard för arbetsvillkor över hela världen. När en stat ratificerar en konvention förpliktar sig staten att följa konventionen. Kärnkonventionerna gäller dock alla människor i alla länder, oavsett om deras regeringar ratificerat dem eller inte.

Vem är ordförande i SSU?

Den 1 augusti 2021 valdes Lisa Nåbo till förbundsordförande under kongressen, och Diyar Cicek valdes till förbundssekreterare.

Vad är SSU?

SSU kan syfta på: Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund.

Hur gammal får man vara i ett ungdomsförbund?

Sverige. I Sverige är enligt Förordning (2011:65) om statsbidrag till barn- och ungdomsorganisationer ett ungdomsförbund detsamma som ett förbund vars medlemmar till minst 60 procent består av ungdomar (6–25 år).

Share this post