Ny

Ar Betalningsreferens och OCR samma sak?

Är Betalningsreferens och OCR samma sak?

Referensnummer på fakturan är betalningsreferens/OCR-nummer och ska anges vid betalning.

Vad är Faktureringsperiod?

Vad är skillnaden mellan ”tjänsteperiod” och ”faktureringsperiod”? Tjänstperiod: Tidsperioden då du debiteras för att använda tjänsten. Faktureringsperiod: Tidsperioden sedan datumet för den senaste fakturan.

Vad är en Betalningsreferens?

Betalningsreferenser är referenser som ska användas vid betalning av en faktura – det gör att du kan matcha den inkommande betalningen med den utestående fakturan. Betalningsreferensen tillhandahålls vanligtvis av dig, till skillnad från de flesta andra referensfält i Zervant (dvs.

Kan man använda samma OCR-nummer?

Kan jag använda samma OCR-nummer för flera olika månader? Nej, OCR-numret gäller endast för en månad. Det skapas ett nytt OCR-nummer varje månad. Det smidigaste sättet att betala hyran utan att få en pappersavi är att beställa e-faktura via din internetbank.

Kan man betala utan OCR-nummer?

För att mottagaren ska kunna identifiera din betalning behöver du ange OCR-numret när du betalar en räkning. OCR-numret är ett referensnummer som du vanligen hittar längst ner på inbetalningskortet/fakturan. Det är viktigt att du anger rätt siffror när du knappar in betalningen i internetbanken/appen.

Kan man betala räkning utan OCR?

Om OCR-nummer saknas ska ett meddelande skrivas så att mottagaren kan identifiera betalningen. Klicka på Lägg till betalning. Du kan sedan välja att fylla i en ny betalning eller godkänna din betalning. Godkänn genom att signera på samma sätt som du loggade in, dvs.

Är OCR nummer och organisationsnummer samma sak?

Om du har en skuld eller om du vill fördela din betalning på alla dina skulder, kan du använda OCR-numret du får fram. Fyll i person- eller organisationsnummer i rutan nedan och tryck på knappen ”Beräkna” så visas OCR-numret. Du använder OCR-numret när du betalar till bankgironummer 5045-3158.

Share this post