Trendig

Hur lange kan man ha en co adress?

Hur länge kan man ha en co adress?

Du kan anmäla en särskild postadress till Skatteverket om vill ha din post till en annan adress än din folkbokföringsadress under minst sex månader. Det gäller både i Sverige och utomlands. Det kostar inget att anmäla en särskild postadress.

Hur får man bort en C o adress?

C/o-adressen måste avslutas för att upphöra att gälla, det gör man på Skatteverkets hemsida under tjänsten ”Särskild postadress” eller via blankett som skickas in till Skatteverket. Det är ditt ex som måste säga upp sin c/o-adress till dig.

Varför särskild adress?

Man kan ha både en folkbokföringsadress och en särskild postadress. Om man av någon anledning till exempel vill ha sin post till en annan adress än till sin folkbokföringsadress kan man anmäla särskild postadress till Skatteverket. Särskild postadress benämns ofta som särskild adress i dagligt tal.

Vad innebär en särskild postadress?

Skatteverket kan då registrera en särskild postadress för personen om postadressen är avsedd att gälla tills vidare eller i minst sex månader (25 § andra stycket FOL). Det huvudsakliga syftet med en särskild postadress är att komplettera en persons folkbokföringsadress.

När måste man byta adress?

Om du bor på en plats längre än ett år bör du alltid byta folkbokföringsadress. Har du ett tillfälligt boende som du vill få din post till, men inte ändra folkbokföringsadress till, kan du anmäla adressen till Skatteverket som särskild postadress. Du måste bo på adressen under minst sex månader.

Vad gör jag med post som inte är min?

Har du av misstag har fått någon annans post som du inte har möjlighet att överlämna själv? Då ska du stryka över de angivna adressuppgifterna och ersätta dem med texten ”’felaktig adress”, “avflyttad” eller “okänd”. Paketet eller brevet lämnar du in hos närmaste postombud, alternativt i närmaste postlåda.

Hur fyller man i särskild postadress?

Särskild postadress registreras endast om den ska gälla i minst sex månader. Att anmäla särskild postadress kostar inget. Särskild postadress anmäler du till Skatteverket på blankett, Särskild postadress – anmälan (SKV 7844), om du under minst 6 månader vill ha din post till annan adress än bostadsadressen.

Share this post