Ny

Pa vilka nivaer sker uppfoljningen av arbetet for Agenda 2030?

På vilka nivåer sker uppföljningen av arbetet för Agenda 2030?

För att stödja ansvarsutkrävande kommer systematisk uppföljning och översyn ske på nationell, regional och global nivå i enlighet med Agenda 2030 och Addis Ababa Action Agenda.

Varför är Agenda 2030 för hållbar utveckling viktig?

Agenda 2030 med 17 globala mål för hållbar utveckling syftar till att utrota fattigdom och hunger, förverkliga de mänskliga rättigheterna för alla, uppnå jämställdhet och egenmakt för alla kvinnor och flickor samt säkerställa ett varaktigt skydd för planeten och dess naturresurser.

Vad innebär de 17 globala målen?

Vad krävs för att en global hållbar utveckling skall uppnås?

”Hållbar utveckling är en utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov.” En hållbar utveckling bygger på tre dimensioner: det sociala, miljön och ekonomin. Globala målen innefattar alla tre dimensioner.

När ska de globala målen uppnås?

Vad är Globala målen? Den 25 september 2015 antog FN:s medlemsländer Agenda 2030, en universell agenda för hållbar utveckling som innehåller sjutton globala mål som ska uppnås till år 2030.

Vem står bakom Agenda 2030?

Den 25 september 2015 antog FN:s alla medlemsländer i generalförsamlingen den historiska resolutionen Agenda 2030 för hållbar utveckling. Hittills har totalt 193 länder världen över formulerat och antagit de globala målen. De globala målen består av 169 delmål och 244 indikatorer.

Vad är Millenniedeklarationens mål?

Millenniedeklarationen slår fast att global utveckling kräver en helhetssyn. Målen handlar inte bara om fattigdom utan om insatser för utbildning, hälsa, hållbar utveckling och biologisk mångfald.

Hur arbetar Sverige för att uppnå de globala målen?

Hur går det för Sverige att genomföra Globala målen?

  • Ett jämlikt och jämställt samhälle.
  • Hållbara städer.
  • En samhällsnyttig och cirkulär ekonomi.
  • Ett starkt näringsliv med hållbara affärsmodeller.
  • Hållbara och hälsosamma livsmedel.
  • Stärkt kunskap och innovation.

När skapades Agenda 2030?

Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling. Globala målen antogs av världens ledare 2015. Målen ska bidra till en socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbar utveckling och vara uppnådda till år 2030 i världens alla länder.

Hur kom Agenda 2030 till?

När världens ledare samlades i Rio de Janeiro för en FN-konferens om hållbar utveckling år 2012 beslutades det att nya mål skulle tas fram för att ersätta millenniemålen, och att det skulle vara en bred och inkluderande process.

Share this post