Hur skriver man egenremiss 1177?
Så här gör du för att skicka egen vårdbegäran genom att logga in till e-tjänsterna:
- logga in,
- välj den mottagning dit du vill skicka din vårdbegäran. Där hittar du ärendet ”Egen vårdbegäran”,
- fyll i formuläret och klicka på skicka så kommer det direkt till aktuell mottagning.
Varför egenremiss?
En egen vårdbegäran, eller egenremiss, innebär att du söker vård genom att på egen hand skicka in en remiss till en specialistmottagning. Syftet är att stärka din ställning som patient och öka tillgängligheten till vården. Din egen vårdbegäran bedöms på samma sätt som en remiss från en läkare.
Det kan också kallas egen vårdbegäran. En sådan innebär att du skriver till mottagningen och berättar om hur du mår och varför du söker vård. Ibland finns det blanketter att fylla i för att göra en egenanmälan. I vissa regioner kan du göra det i inloggat läge på 1177.se.
Kan man skriva en egenremiss?
Du kan även själv skriva en egen vårdbegäran om du vill träffa en särskild vårdgivare. Det är det som kallas för en egenremiss. Poängen med egenremissen är att du som patient ska få en starkare ställning och själv kunna påverka vilken vård du anser dig behöva.
Hur lång tid tar det innan man får en remiss?
En remiss ska utfärdas innan patienten tas emot för vård. Remis- sen kan återkallas så länge som patienten inte har tagits emot för vård. Den är giltig som betalningsförbindelse i ett år. Vid ändrad giltighetstid ska ett bestämt datum anges.
Hur mycket kostar det att gå till en hudläkare?
Besök hos specialistläkare kostar 350 kronor om du kommer via egenremiss (via remiss från läkare kostar besöket 150 kronor). Du kan betala kontant, med kort, eller via faktura. Väljer du att betala med faktura tillkommer dock en administrativ kostnad på 30 kronor.