Frågor

Vart kommer Star Wars ifran?

Vart kommer Star Wars ifrån?

Star Wars (svenska: Stjärnornas krig) är en episk rymdopera och franchise skapad av amerikanen George Lucas, och främst består av en serie filmer mellan 1977 och 2019. Den första i filmserien, Stjärnornas krig, hade biopremiär i USA den 25 maj 1977 och blev snabbt ett världsomfattande populärkulturfenomen.

Är Star Wars i framtiden?

Även om Disney kommer nu äger rättigheterna till alla Star Wars-filmerna, enligt ett tidigare avtal med Lucasfilm, kommer distributionsrättigheterna för A New Hope att stanna hos Fox ”för all framtid” medan distributionssystemen för de resterande filmerna som löper ut 2020.

Vart kan man se på Star Wars?

Här listar vi var du kan se alla Star Wars-filmer på nätet just nu!…Episod VI: Jedins återkomst (1983)

  • Se på Disney Plus här.
  • Se på SF Anytime här.
  • Se på Itunes här.
  • Se på Google Play här.
  • Se på Blockbuster här.
  • Se på Microsoft Store här.
  • Se på Rakuten TV här.

När kom Star Wars?

16 december 1977 (Sverige)Stjärnornas krig / Premiär

Hur mycket kostade det att göra Star Wars?

11 miljoner USDStjärnornas krig / Budget

Hur mycket pengar har Star Wars?

Sammanlagt har Star Wars-filmerna genererat intäkter på 87 miljarder kronor, enbart på bio. Bland filmserier är det endast Marvels filmer, som utspelar sig i samma universum men med olika huvudpersoner i respektive film, som har lyckats dra in mer pengar än Star Wars genom åren.

Vilken Star Wars film ska man se först?

Kortfattat går det ut på att man ska börja sitt filmmaraton med episod 4 och 5 för att sedan låta episod 1, 2 och 3 vara en detaljerad tillbakablick innan episod 6. Således fokuseras sagan på Luke och det blir en väldigt effektiv build up till episod 6. Sedan följer den nya trilogin.

Finns Star Wars på Viaplay?

Star Wars: The Rise Of Skywalker – Film online på Viaplay.

Vad heter första Star Wars filmen på engelska?

Den här filmen förklarar exempelvis förutsättningarna för den första filmen som skapades, alltså originalfilmen Star Wars: A New Hope från 1977. Rogue One mynnar ut i nämnda film. Mellan Episod III och Episod IV utspelar sig den animerade serien Star Wars: Rebels.

Vad var Stjärnornas krig?

Strategic Defense Initiative[redigera | redigera wikitext] Strategic Defense Initiative (SDI), var ett planerat försvarsprojekt i USA under Ronald Reagans tid som president. Projektet kallades ofta i dagligt tal för Star Wars (stjärnornas krig), efter Star Wars-filmerna som var populära på bio då.

Var spelades Stjärnornas krig in?

Medveten om att studion inte höll med hans vägran att anlita stora stjärnor, anlitade Lucas skådespelarveteranerna Alec Guinness som Obi-Wan Kenobi och Peter Cushing som Tarkin. Ytterligare provspelningar ägde rum i London, där Mayhew fick rollen som Chewbacca efter att han stod upp för att hälsa på Lucas.

Vad heter den senaste Star Wars filmen?

18 december når denna storslagna saga, som sträcker sig över generationer, sitt slut när ”Star Wars: The Rise of Skywalker” har världspremiär.

Vad heter smugglaren i Star Wars filmerna?

Kända Smugglare

  • Lando Calrissian.
  • Vilmarh Grahrk.
  • Mara Jade.
  • Talon Karrde.
  • Ephant Mon.
  • Col Serra.
  • Cade Skywalker.

Vad heter roboten C-3PO?

C-3PO, See-Threepio, Threepio, är en robot eller droid från Star Wars-berättelserna, skapad av Anakin Skywalker i Star Wars: Episod I – Det mörka hotet. C-3PO är en protokolldroid och tolk, ursprungligen tillverkad av företaget Cybot Galactica, som är specialiserad på att kommunicera med organismer och andra robotar.

När dog Leia?

Fisher, känd för sin roll som prinsessan Leia, avled den 27 december efter att ha drabbats av en hjärtattack. Sedan dödsfallet har det spekulerats i om Lucasfilm tänker låta rymdprinsessan dyka upp igen genom digital teknik.

Share this post