Ny

Nar invigdes Kulturhuset i Stockholm?

När invigdes Kulturhuset i Stockholm?

1974Kulturhuset / Öppnade

Vem ritade Kulturhuset?

Peter CelsingKulturhuset / ArkitektPeter Elof Herman Torsten Folke von Celsing, född 29 januari 1920 i Oscars församling i Stockholm, död 16 mars 1974 i Lovö församling i Stockholms län, var en svensk arkitekt och professor i arkitektur vid Kungliga Tekniska högskolan. Wikipedia

Vem äger Stadsteatern?

Kulturhuset Stadsteatern AB (fram till hösten 2020 Stockholms Stadsteater AB) är ett kommunalt aktiebolag etablerat 1960. Samtliga aktier i bolaget ägs av koncernen Stockholms Stadshus AB.

Var ligger klarascenen?

I Kulturhuset vid Sergels Torg finns förutom Stora scen, som rymmer en publik på 729 personer, även Lilla scenen, Klarascenen, Hörsalen, Bryggan, Studion, Kilenscenen/Fri scen och Marionetteatern.

Vad hände 15 oktober 1974 i Stockholm?

Och man byggde färdigt huset, säger Charlotte Gateau. Den 15 oktober 1974 invigdes så till slut hela Kulturhuset, och då lät det så här i Sveriges Radios Ekot: ”Riksdagsgrannen, det beramade Kulturhuset, har efter sju sorger och åtta bedrövelser äntligen invigts.

Vad hände 15 oktober 1974?

Den 15 oktober 1974 invigdes så till slut hela Kulturhuset, och då lät det så här i Sveriges Radios Ekot: ”Riksdagsgrannen, det beramade Kulturhuset, har efter sju sorger och åtta bedrövelser äntligen invigts.

Hur många Stadsteatrar finns det i Sverige?

Men det finns också hela sex svenska städer med stadsteatrar som har en egen fast ensemble.

Vad gör man i Kulturhuset?

Här hittar du varje dag, året runt, en mängd olika saker att se, höra, äta, göra och uppleva. Från teater, utställningar och konserter till debatter och massor av kultur och aktiviteter för barn och unga. Med en mångfald av röster och perspektiv, och med yttrandefrihet och konstnärlig frihet som grund.

Vad hände 15 oktober?

Händelser

  • 533 – Belisarius gör sitt formella intåg i Karthago efter att ha erövrat staden från vandalerna.
  • 1582 – Den gregorianska kalendern börjar användas (mest i katolska länder till en början) och ersätter då den julianska.
  • 1552 – Kazankhanatet intas av Ivan den förskräcklige.

Share this post