Blogga

Vad kostar det att hyra ett liveband?

Vad kostar det att hyra ett liveband?

Att hyra ett professionellt coverband inklusive utrustning kostar omkring 10 000 SEK och 30 000 SEK. Anledningen till att priset varierar så mycket är att kvalitén på liveuppträdandet varierar.

Hur många strängar har en fiol?

Violinen spelar ofta melodier, men också rytmer, klanger eller stämmor. Instrumentet har fyra strängar och man använder en stråke för att skapa ljudet. Trådarna på stråken som man drar mot strängarna är av tagel – hästhår. Violin är förresten samma sak som fiol.

Vad kostar det att hyra en trubadur?

De flesta professionella trubadurer kostar (vid fakturering) mellan 5.000-15.000 kr (inkl. moms) beroende på antal medlemmar, och om utrustning (ljud & ljus) finns på plats eller ej, m.m. Faktorer som påverkar priset: – Antal Musiker.

Vad kostar det att hyra arvingarna?

Andra underhållare som Fredrik Lindström och Kristian Luuk har prislappar på 60 000 kronor. Nivån bland de större namnen ligger på 30 000–40 000 kronor. Prislappen kan förändras beroende på sammanhanget. – Det mesta är förhandlingsbart, säger Regina Hedman.

Vad kostar en DJ till ett bröllop?

En professionell DJ kostar vanligtvis, vid fakturering, någonstans mellan 5.000-20.000 kr (inkl. moms) beroende på en mängd olika faktorer. En del Discjockeys tar 500 kr per speltimme + resekostnad, men då ingår ingen ljudanläggning eller discoljus m.m. Se mer nedan …

Vad heter strängarna på en fiol?

Viola

Viola/Altfiol
Typ Stråkinstrument
Familj Violinfamiljen
Strängar c, g, d1, a1
Omfång c – ca e3 exkl. flageoletter

Vilket instrument har 4 strängar?

Ukulele. Ukulelen ser ut som en liten gitarr, men har fyra strängar istället för sex stycken. Det är ett lättspelat litet instrument som passar såväl de yngre som de äldre.

Vad kostar ett band till bröllop?

Förslagsvis anlitar man då en trubadur som spelar solo med gitarr eller piano. Priset bör här ligga på från 10 000 SEK för tex 2 gånger 45 min. Vill man ha något större finns möjligheten att anlita ett fullt band och då till priser från ca 20 000 SEK. För fest tillkommer ofta kostnad för ljudutrustning.

Hur mycket kostar det att hyra ett band?

Att boka ett band kostar mellan 6000 och 60000 SEK.

Hur mycket tar dansbanden för en spelning?

16 miljoner kronor De största dansbanden drar än i dag, trots Bert Karlssons dom, in stora pengar enbart genom spelningar. – Vi ligger på cirka hundra tusen kronor per spelning i gage. Det går till vårt bolag, säger Lasse Stefanz sångare Olle Jönsson.

Vad kostar det att hyra Markoolio?

Markoolio tar drygt 400 000 kronor för en spelning, och det rekordhöga gaget har blivit för mycket för flera konsertarrangörer. De flesta av de konserter som anordnats med Markoolio som enskild artist har gått back. Detta gäller dock inte de festivaler och paketturnéer där Markollio ingår.

Vad kostar det att hyra Carola?

Carola och Björn Skifs är dyrast av artisterna som Aftonbladet har kollat upp. Med band har de ett gage på en kvarts miljon. – Jag tycker det låter fruktansvärt dyrt.

Hur mycket har ett dansband för en kväll?

För tre fyra år sedan begärde vissa dansband omkring en kvarts miljon för en kväll. I dag är Vikingarna med Christer Sjögren ensamma kvar på den nivån. Övriga ligger på cirka 75 000 kronor för en kväll – flera kring hälften.

Vad kostar en privat spelning?

Riktigt välkända och brett populära artister brukar kosta från en eller flera hundra tusen kronor. De allra största och mest internationellt erkända svenska artister kostar inte sällan runt en miljon eller mer. Priserna på kända svenska artister är dock dagsfärska beroende på hur ”het” artisten är för stunden.

Hur mycket kostar trubadur?

Share this post