Hur hittar man information om personer?
Om du vill hitta en person på Upplysning.se söker du snabbt och enkelt på namn, telefonnummer eller personnummer i vår sökruta ”Vem”. Du kan också kombinera sökningen genom att ange gata, postnummer eller ort i sökrutan ”Var”. Du kan självklart också utelämna sökrutan ”Vem” och endast söka på ”Var”.
Vem har sökt på mitt nr?
En ny webbtjänst låter dig skapa en profil på internet där du kan se vilka som söker på ditt namn. Redan sedan tidigare finns det en tjänst som visar hur många gånger någon har sökt ditt namn på Google.
Vilket personnummer har en viss person?
Vill du ta reda på en persons personnummer kan du kontakta skatteverket på telefonnummer 0771 – 567 567. Du kan läsa mer om möjligheten att ta del av offentliga uppgifter hos skatteverket här. Hoppas att du har fått svar på din fråga!
Vem står bakom Mr koll?
Nusvar AB som äger Mrkoll har beslutat att införa ett extra skyddslager för utlämnande av personnumrets fyra sista siffror.
Är det säkert att betala Mrkoll?
Mrkoll har ett så kallat frivilligt utgivningsbevis vilket ger den ett grundlagsskydd som normalt innebär att dataskyddsförordningen, GDPR, i stora delar inte gäller för verksamheten. Sajten har dock publicerat uppgifter om att personer saknar betalningsanmärkningar.
Hur kan man ta bort Mrkoll?
I dagsläget kan man inte ta bort sig själv från varken Lexbase eller Mrkoll utan enda möjligheten att bli borttagen är om respektive hemsida själv raderar domen från deras databas.
Vad innebär det att Mrkoll lämnat ut information?
Mrkoll har nämligen utgivningsbevis och skyddas av grundlagen. Det innebär exempelvis att GDPR inte gäller och att Datainspektionen i vanliga fall inte skulle kunna utreda sajten på grund av den information som de ger ut.
Hur tar man bort sitt namn från Mrkoll?
Med hjälp av Mobilt BankID kan du själv dölja ett eller flera telefonnummer samt tillfälligt dölja din utdelningsadress. Du behöver ha tillgång till Mobilt BankID för att hantera dessa uppgifter.
Vilka domar syns på Mrkoll?
En domstolshandling som avser ett brott med som strängast fängelse i högst 2 år i straffskalan gallras efter att 5 år har passerat. Brottmål som kan leda till strängare straff än 2 års fängelse gallras efter 20 år. Brottmål med livstids fängelse gallras inte. Tvistemål grallras efter 20 år.