Ny

Vad ar ett MAF test?

Vad är ett MAF test?

MAF står för Maximum Aerobic Function och är ett sätt att testa om träningen går åt rätt håll. Testet går ut på att välja en träningsform som du kan utföra lågintensivt på en viss puls och där du kan notera resultatet; exempelvis löpning, cykling, simning, crosstrainer osv.

Vad är Lågpulsträning?

Tanken är att man utgår från 180 hjärtslag per minut och subtraherar sin egen ålder (man kan göra mängder med tester och matematiska formler för att få fram ett övre tal men snittet brukar ändå hamna vid 180 för “medelsvensson”).

Hur räknar man ut sin maxpuls?

Din maxpuls kan uppskattas från den allmänt använda formeln: ‎220 minus ålder. Även om det är en bra utgångspunkt har forskning visat att denna formel inte är stämmer bra för alla människor, särskilt för individer som har varit vältränade under många år eller för äldre personer.

Vad är MAF metoden?

MAF står för Maximum Aerobic Function och är en träningsfilosofi som utvecklades av Phil Maffetone. Kort och gott är metoden en slags pulsbaserad, lågintensiv träning som syftar till att utveckla din uthållighet inom den aeroba zonen av träning.

Hur springer man långsamt?

Håll ner farten Att springa mycket långsammare än vad man är kapabel till kan kännas onödigt och dumt. Men saken är att det faktiskt kan göra dig till en snabbare löpare. Genom att hålla ner farten kommer det nämligen inte kräva lika lång återhämtning och du kan inom bara någon dag köra ett hårdare pass igen.

Kan inte springa med låg puls?

Du behöver inte ha stenkoll på din puls för att kunna löpträna, men det kan vara ett bra hjälpmedel för att du ska kunna lägga upp din träning på ett bra sätt och snabbare nå dina mål. Vilken puls du ska ha när du springer beror på vilken träning du är ute efter och vad du har för mål.

Vad ligger en maxpuls på?

Den kanske vanligaste formeln för att beräkna, eller rättare sagt uppskatta, maxpulsen är att ta 220 minus sin ålder. = 193 slag/min är alltså maxpulsen för en person som är 20 år gammal. Om man inte vill utföra ett maxpulstest kan denna formel användas för att uppskatta sin maxpuls.

Share this post