Allmänning

Varfor tavlar Mondo for Sverige?

Varför tävlar Mondo för Sverige?

Övergång till Sverige Då Duplantis hade dubbelt medborgarskap bokfördes även hans resultat, varpå Sverige tog kontakt med och visade intresse för den unga talangen. Duplantis själv var inställd på att tävla för sitt födelseland USA, men när Sverige erbjöd pappa Greg att bli en av landslagstränarna ändrade han sig.

När tävlar Mondo nästa gång?

Vi kommer tillbaka 2023! Missa inte Mondo Duplantis första stavhoppstävling någonsin på sin hemmaarena. Beijer Stavhoppsgala – en tävling i galaformat med tio av de absolut bästa stavhopparna i världen.

Är Mondo Duplantis svensk?

Duplantis, Armand, född 1999, amerikansk-svensk stavhoppare.

Kan Armand Duplantis prata svenska?

Hon berättar att det kan ta upp till flera år för den som inte kan ett ord svenska till att tala flytande. Men Duplantis har gjort framsteg på mindre än ett år. – Han är duktig. Men sen har han ju det i blodet skulle man kunna säga (Duplantis mamma Helena är född i Sverige).

Vem har svenska rekordet i stavhopp för damer?

Michaela Meijer satte svenskt rekord – hoppade 4,83.

Vart bor Mondo Duplantis?

Armand Duplantis har bestämt sig för att flytta från Uppsala till Stockholm. Stavhoppsstjärnan flyttar ihop med flickvännen Desiré Inglander och har skrivit kontrakt på en lägenhet på Kungsholmen. – Jag gillar Stockholm, har alltid tyckt att det är en fin stad, säger Mondo till Upsala Nya Tidning.

Vad är en NASA?

Nasa, The National Aeronautics and Space Administration, är USA:s federala myndighet för rymdfart. Den bildades 29 juli 1958, strax efter att Sovjetunionen skickat upp sin första rymdfarkost ”Sputnik 1” 4 oktober 1957.

Vad gör man på Nasa?

NASA bedriver en omfattande uppsättning uppdrag som kommer söka ny kunskap och förståelse för jorden, solsystemet och universum. Den 16 juli börjar rymdfarkosten Dawn ett årslångt besök i den stora asteroiden Vesta att hjälpa oss att förstå det tidigaste kapitlet i vårt solsystems historia.

Share this post