Blogga

Vad kallas bowling med ett svenskt ord?

Vad kallas bowling med ett svenskt ord?

Bowling (svenskt uttal: /ˈbɔ́vlɪŋ/) är en form av kägelsport där spelaren med hjälp av ett bowlingklot skall välta tio uppställda käglor, som är placerade i en triangel i slutet av en avlång bana. Kloten är vanligen tillverkade av hårdplast, medan banans underlag brukar vara tillverkat av trä och laminat.

Hur lång är en bowlingserie?

Varje serie består av 10 uppsättningar (rutor). Skulle man ”strika” eller ”spärra” i sista ”rutan” får man bonusslag. Man får lika många poäng som man slår ner käglor, men om man ”strikar” eller ”spärrar” får man bonus. En strike är värd 10 poäng plus vad du får ner i de två nästkommande slagen.

Vad betyder cirkel i bowling?

Om du lyckas att slå ner alla käglorna på första slaget så har du lyckats att få en strike ( X ), och det är nästa spelares tur. Skulle du efter första slaget ha någon eller några käglor kvar så får du ett försök till på dig. Får du ner de resterande käglorna i ditt andra slag så har du fått en spärr ( / ).

Vad betyder bowla?

Börja med en gissning. Få ledtrådar.

Vem skapade bowling?

Bowlingen har sitt ursprung i kägelspelet som fördes till USA med invandrare från Nederländerna och Tyskland. Spel med tio käglor ställda i trekant, på engelska ”ten pin bowling” förekom åtminstone redan på 1820-talet även om ”nine pin bowling” med tio käglor ställda i fyrkant förblev den vanligaste typen.

Vad är discobowling?

Disco + Bowling = Sant! 1990 kom ett gäng amerikanare med den briljanta idén att kombinera två saker som de tyckte var roliga. De ville ta med diskoteket ner till bowlinghallen. Sagt och gjort, de monterade upp discoljus på väggarna, satte dit en discokula och satte på musiken.

Hur man räknar poäng i bowling?

Man kan enkelt förklarat säga att du får ett poäng för varje kägla som du får ner, med undantag för de tillfällen där du får till en strike eller en spärr. Poängen som man får summeras för varje uppställ och summeras sedan i din totala serie-poäng.

Hur mycket kostar det att bowla?

Bowlingbanor hyrs per bana och timme. 1 bowlingtimma = 58 min….Timpris per bana, till/från 16:00.

Måndag – torsdag 240 kr / 340 kr
Fredag 240 kr / 380 kr
Lördag 280 kr / 380 kr
Söndag 280 kr / 280 kr

Hur gammal måste man vara för att bowla?

Har ni någon åldersgräns? Vi har 18-årsgräns för lagspelet Red Pin och givetvis vid köp av alkohol. För övrigt har vi ingen åldersgräns, så länge barn kan gå utan problem och med hjälp av bumpers och ramper kan även en 2-åring bowla hos oss.

Share this post