Frågor

Hur manga poang ar idrott och halsa 1?

Hur många poäng är idrott och hälsa 1?

Kurser i ämnet Idrott och hälsa 1, 100 poäng, som bygger på de kunskaper grundskolan ger eller motsvarande. Idrott och hälsa 2, 100 poäng, som bygger på kursen idrott och hälsa 1. Idrott och hälsa 1 – specialisering, 100 poäng.

Vad gör man i idrott 2?

Undervisningen i kursen ska behandla följande innehåll: Hälsobegreppets grunder. Hälsofrämjande arbetssätt samt hur arbetssätten kan dokumenteras. Riskfaktorer i samband med fysiska aktiviteter, till exempel överträning och skador i samband med idrott och motionsaktiviteter.

Hur många poäng är svenska 2?

Kurser i ämnet Svenska 2, 100 poäng, som bygger på kursen svenska 1. Svenska 3, 100 poäng, som bygger på kursen svenska 2. Litteratur, 100 poäng, som bygger på kursen svenska 1 eller kursen svenska som andraspråk 1.

Är idrott och hälsa 2 svårt?

Svårare är det med prövning i idrott-och-hälsa 2 /då det är inte en obligatorisk kurs på gymnasiet, och kanske kan bli svårt att hitta var undervisning i den kursen erbjuds/.

Hur lång är idrott 1?

Idrott och hälsa 1 är en ”normalstor” kurs dvs á 100 poäng (studieinsats är alltså på 200 timmar – inklusive lektionstid, projekt, prov, ev grupparbete – allt som allt); och de 200 timmarna kan vara förlagda under en termin; eller under 2 år eller t om spridda under alla 3 år på gymnasiet.

Vilken nivå är svenska 2?

Nivå A1 och A2 motsvarar språkförmåga på grundläggande nivå, B1 och B2 förmåga att använda språket mer självständigt och C1 och C2 en avancerade språkanvändning.

Vad motsvarar svenska 2?

Svenska B motsvarar svenska 2 så det är den du ska välja. Här hittar du en lista över de grundläggande kursernas gamla respektive nuvarande kursnamn med tillhörande poäng: https://www.studentum.se/komvux/gamla-och-nuvarande-kursnamn-7621.

Vilka aspekter kan man lägga på förmågan att formulera sig och kommunicera i tal och skrift?

För att utveckla förmågan att kommunicera i tal och skrift, som är ett av de långsiktiga målen i ämnet, kan man till exempel studera argumenterande texter. Men det kan lika gärna innebära att eleverna arbetar med att planera och förbereda muntliga framställningar om sina fritidsintressen.

Har man idrott i 3an?

Idrott & Hälsa 1 är en obligatorisk kurs på alla gymnasieprogram och kan inte bytas ut. Så tyvärr kommer du att vara tvungen att läsa den. Det är bara en kurs så troligtvis kommer du bara behöva ha det ett av åren och sedan slipper du det. Därför drar det inte ner ditt betyg jättemycket om du skulle få dåligt betyg.

Hur många timmar idrott i gymnasiet?

Från och med läsåret 2019/2020 utökas antalet timmar i idrott och hälsa från 500 till 600 timmar.

Vad är idrott och hälsa 1?

Om bl. a. motions-, idrotts- och friluftsaktiviteter, konditions- och koordinationsträning, utemiljöer, livräddande aktiviteter, kosthållning, droger, dopning samt och mental träning.

Share this post