Blogga

Ar det pant pa Systembolagets glasflaskor?

Är det pant på Systembolagets glasflaskor?

De burkar och flaskor som är märkta med pantsymbol och säljs på Systembolaget pantar du i närmaste matbutik.

Var pantar man Ölbackar?

Hej Staffan! Detta är en blå plastback som du pantar tillsammans med tomflaskorna i närmaste livsmedelsbutik. Du får tillbaka de 28 kronorna då. Vissa bryggerier använder sig fortfarande av dessa flaskor och backar med pant på.

Hur mycket får man panta?

Överenskommelsen är att flaskan kan pantas för ett på förhand bestämt värde, om 1 kr eller 2 kr per burk eller flaska. Hur värdet ska återbetalas är som ovan nämnt frivilligt och kan variera beroende på butik. Både återbetalning i kontakter eller tillgodokvitto är okej.

Hur mycket pant på en blå back?

Detta är en blå plastback som du pantar tillsammans med tomflaskorna i närmaste livsmedelsbutik. Du får tillbaka de 28 kronorna då.

Hur många flaskor i en blå back?

I Sverige har vi två unika retursystem för glasflaskor, dels det som gäller 33 cl glasflaskan som finns i en röd back, dels i en 50 cl-flaska som finns i en blå back, om de inte står på butikshyllan. Returglassystemen är mer än 100 år gamla.

Var kan man panta backar?

På förfrågan rekommenderar man att lämna tombacken på ICA Maxi (!) som fortfarande pantar backar trots att man inte längre säljer öl och läsk i back! Det hedrar Willys att de låter hänsyn till miljö och kundönskemål gå före maximerad förtjänst. Men hanteringen av tombackarna måste få en lösning.

Kan man panta glasflaskor i back?

I Sverige har vi två unika retursystem för glasflaskor, dels det som gäller 33 cl glasflaskan som finns i en röd back, dels i en 50 cl-flaska som finns i en blå back, om de inte står på butikshyllan.

Kan man panta Läskbackar?

Nu har man emellertid skaffat en ny fin pantmaskin som inte hanterar själva plastbacken. På förfrågan rekommenderar man att lämna tombacken på ICA Maxi (!) som fortfarande pantar backar trots att man inte längre säljer öl och läsk i back!

Kan man panta Drickabackar?

Detta är en blå plastback som du pantar tillsammans med tomflaskorna i närmaste livsmedelsbutik. Du får tillbaka de 28 kronorna då. Vissa bryggerier använder sig fortfarande av dessa flaskor och backar med pant på. Vi är mycket glada över det miljöansvar dessa producenter tar.

Share this post