Trendig

Vad betyder GD i hockey?

Vad betyder GD i hockey?

Djurgården Hockey spelarstatistik – SHL.se.

Vad betyder PS i hockey?

Straffslag är begreppet på en regel i ishockey och kan utdömas: under pågående match för en regelförseelse. efter en match som efter förlängning fortfarande är oavgjord.

Vad menas med EQ i hockey?

Equal Strength, dvs med lika många man på banan… Hjälp med förkortning tack!

Vad betyder SVS hockey?

Räddningsprocent (SVS%) och antal mål emot per match (GAA) är för mig en lika stor “laginsats” som det är målvaktsinsats och därmed väldigt svårt att isolera den faktiska målvaktens påverkan (ex. ett lag som bara får skott från utsida på sig eller ett lag som öppnar upp egna slottet för mycket avslut emot.)

Vad gäller vid tekning?

I en tekning deltar endast två spelare, en från vardera laget. Andra spelare måste hålla sig på ett, beroende på sporten, varierande avstånd från tekniningspunkten. Uppgiften för de s.k. tekarna är att vid igångsättningen av spelet vinna kontroll över bollen eller pucken för det egna lagets räkning.

Vad är Abuse of officials?

Abuse of officials Generellt ska en spelare som klagar på ett domslut ådömas mindre straffet. Om han fortsätter ska misconduct penalty utdömas. En ytterligare klagan ska rendera game misconduct penalty.

Vad betyder GF hockey?

Målskillnad för hela grundserien (inklusive mål gjorda på övertid eller vinnande straffmål). Kolumnen heter DIFF i tabellen. Flest antal mål gjorda för hela grundserien (inklusive mål gjorde på övertid eller vinnande straffmål). Kolumnen heter GF i tabellen.

Har spelare vid nedsläpp?

Bollen anses vara i spel när den vidrör marken. Nedsläppet ska göras om, om någon spelare vidrör bollen innan den vidrör marken eller om bollen lämnar planen (inkl. i mål) utan att ha vidrört en spelare efter domaren släppt ner bollen.

Får man ta upp klubban i hockey?

Motsatt från innebandy är det p.g.a. handskarna man använder i ishockey, inte nödvändigt att spela med tejp på klubbans skaft för att få bättre grepp. Om en klubba tappas under spelets gång är det tillåtet att plocka upp den igen, om det är spelarens egen klubba – man får aldrig ta upp någon annans klubba från isen.

Vad är illegal Equipment?

En spelare som deltar i spel med blod på dräkten eller med ett öppet sår ska anses ha brutit mot Regel 68 – Illegal equipment. En spelare som skadas och börjar blöda under pågående spel får spela färdigt sitt byte.

Share this post