Populära

Far man traffa bollen pa motstandarens sida i padel?

Får man träffa bollen på motståndarens sida i padel?

Svar: Om bollen har studsat på er sida (och bakvägg) så är det tillåtet att ha bollträffen på motspelarnas sida av nätet. Dock fortsatt ej tillåtet att röra nät eller den del av planen som är motståndarnas.

Får man Valla i gallret i padel?

Du får även använda dina egna glasväggar för att valla över bollen till motståndarens sida. Detta är fördelaktig när motståndarna slår djupa bollar på din sida. Du får valla bollen i egen glasvägg direkt på volley eller efter studs men använder du staketet/gallret för att valla bollen så förlorar du poängen.

Vem börjar serva nästa set efter tiebreak?

Oavsett längden på tiebreak spelet, behöver du bara komma ihåg vem som fick ta emot serven i början av det. Om du (eller ditt lag) var mottagare för den första poängen i tiebreak, blir du den som servar i nästa set. Det viktigaste är alltså att du kommer ihåg vem som tog emot serven först.

Får man nudda nätet i padel?

Svaret på dem två frågorna är nej. I padel får inte nätet komma i kontakt med din kropp eller racket under en match. Om du nuddar nätet under spelet förlorar du automatiskt poänget.

Hur spelar man padel Americano?

Americano padel Regler

  1. Dubbelmatcher med lottade lag som växlar mellan matcherna.
  2. Ni bestämmer själva hur många poäng varje match ska spelas till.
  3. Varje vunnen boll ger ett (1) poäng.
  4. Varje spelare tillgodoräknar sig lagets poäng efter varje avslutade match.
  5. Varje spelares poäng samlas i en poängtabell.

Vem börjar serva andra set i padel?

I varje nytt set så väljer man vem som börjar serva och om man vill byta servemottagarsida. Precis som i tennis så har man en förstaserve och en andraserve, dvs om man missar sin första har man en chans till. Missar man andraserven också blir det dubbelfel och poängen går till motståndaren.

Share this post