Frågor

Vad ar miljoprovning?

Vad är miljöprövning?

Prövning genom tillstånds- och anmälningsplikt enligt 9 kap. 6 § miljöbalken är ett sätt för samhället att få en resursavvägd kontroll över de verksamheter som från tid till annan bedöms vara de mest störande. Det är samtidigt ett sätt att skapa rättstrygghet för verksamheterna och dem som påverkas mest av dessa.

Vad är en u verksamhet?

Det finns även miljöfarlig verksamhet som varken är anmälnings- eller tillståndspliktig, så kallad U-verksamhet, där krav inte ställs på vare sig tillstånd eller anmälan men de ska ändå följa kraven i miljöbalken och kommunernas miljönämnd eller motsvarande utövares tillsyn.

Vad är miljötillstånd?

För att få bedriva miljöfarlig verksamhet eller vattenverksamhet krävs ofta tillstånd. Om verksamheten har stor påverkan på mark och miljö är det Mark- och miljödomstolen som prövar ansökan.

Vad är en tillståndspliktig verksamhet?

Tillstånd. Verksamhet som är tillståndspliktig ska man ansöka om hos länsstyrelsen eller mark- och miljödomstolen beroende på verksamhetens typ och storlek. Tillståndspliktig verksamhet är till exempel större industri, anläggning för behandling av avfall, en flygplats och liknande verksamheter.

Vad innebär tillståndsplikt?

En del miljöfarliga verksamheter är tillståndspliktiga eller anmälningspliktiga. Det innebär att tillstånd ska finnas eller att en anmälan ska ha gjorts, innan du börjar anlägga, bygga eller driva verksamheten. Det gäller även ändringar.

Hur mycket kostar en plats på HVB-hem?

Placeringar kostar. Dygnspriset för en plats på ett hvb-hem (hem för vård eller boende) ligger mellan 4 000 och 5 000 kronor. Dessutom tillkommer dyra kostnader, enligt Joachim Samuelsson, för utredningar som leder fram till en placering.

Vilka bor på HVB-hem?

HVB kan bedriva behandling för barn, ungdomar, vuxna eller familjer med någon form av behandlingsbehov inom socialtjänstens ansvarsområde, exempelvis vid missbruksproblem eller normbrytande beteende. Andra HVB har inte behandlingsinnehåll utan ger omvårdnad och stöd till de placerade.

Share this post