Frågor

Far en utbytt spelare komma in igen?

Får en utbytt spelare komma in igen?

En utbytt spelare får komma in i spelet igen. Lagen får göra byten när spelet är igång, men de bör göra sina byten i en paus. Byte sker i närheten av mittlinjen. En spelare som ska bytas in väntar utanför planen tills spelaren som ska bytas ut kommit av planen.

Får man droppa på green?

Regel 25-1. Bollpunkten får inte vara i ett hinder eller på green. Jag får droppa inom en klubblängd från den närmaste platsen utanför mua, från bollen räknat, där jag kan stå och slå utan att beröras av mua och som inte är närmare hål.

Får man markera bollen på foregreen?

Av misstag markerar en spelare läget för sin boll på foregreen. Spelaren lyfter bollen, rengör den och återplacerar sedan den på den plats från vilken den lyfts. Spelaren slår sedan bollen in på green.

Måste man markera bollen på green?

Du får ta lättnad utan plikt när din boll är pluggad på spelfältet på banan. Om en boll är pluggad på green måste du dock markera bollen, lyfta (och rengöra) den, laga nedslagsmärket och därefter återplacera bollen på det ursprungliga läget.

Hur fungerar förlängning i fotboll?

En förlängning tas till då en match som kräver en vinnare är oavgjord efter ordinarie speltid. Förlängningen spelas fördelad på två halvor om 15 minuter vardera utan en längre paus emellan. Lagen byter dock planhalva efter den första kvarten vilket medför en liten paus.

Får man passa på straff i fotboll?

Det är tillåtet för straffläggaren att passa en medspelare istället för att slå bollen i mål. Varianten är ovanlig i fotboll men det förekommer att straffläggaren bara petar till bollen och en medspelare kommer med hög fart från sin position utanför straffområdet.

Varifrån kommer Sveriges mest framgångsrika Volleybollklubb?

Mesta mästarna i volleyboll är Lidingö SK på herrsidan med 18 SM-guld, och på damsidan Sollentuna VK med 19 guld.

https://www.youtube.com/watch?v=WHWX4lVaIKY

Share this post